ЗдравеЛечебни храни

Продължителна кашлица

Рецепти при продължителна кашлица

Не пропускайте нашите публикации като се

Обикновено лечението на продължителна кашлица се свежда до загряване на тялото отвътре и отвън и извеждането на слузта от тялото навън с помощта на гимнастика.

За външно се прилагат различни компреси: от сварени с кожата картофи смачкани и сложени върху гърдите, от извара, от топъл зехтин, от водка, от виетнамска мас.

За външно затопляне на възрастните се използва водка с черен пипер, загрято червено вино. Горещо мляко с олио или зехтин, всякакви билки като : евкалипт, невен, подбел, билката бъз. Може да се използва и черната ряпа по-точно сокът и в ряпата се прави дупка, в нея се слага захар и се оставя да престои 1 нощ. Маслиновите клонки също помагат при простуда.

Продължителна кашлица
Продължителна кашлица

Най-ефективно е приемането вътрешно на спиртен извлек от прополис. Приготвя се по следния начин: 50 гр прополис и 50 мл водка се оставят да престоят 2 седмици, сместа се разтваря в топло мляко или топла вода и се пие по 3 или 4 пъти на ден. За децата е достатъчна ½ ч л, а за възрастните 1 ч л. 

Много е полезно да се пие мляко в което са сварени кедрови орехи. Една чаша кедрови орехи се варят 10 мин в 1 л мляко. Прецежда се и млякото се пие през целия ден. Орехите се измиват и на следващия ден пак могат да се варят в 1 л мляко. Тази процедура се прави 3 пъти. Орехите ще омекнат, ще станат приятни и вкусни. 

Вижте още и ⤵️
Преборете кашлицата
Билка лекува над 50 болки
С какво можем да облекчим кашлицата
Кашлица при деца

Тагове

Свързани статии

Close