Здраве и красота

Премахване на черните точки с паста за зъби

Кажете сбогом на неприятните черни точки

Не пропускайте нашите публикации като се

Много хора се оплакват от неприятните черни точки. Предлагаме ви един изпитан метод, който е изключително лесен и действа безотказно.

Обикновено черните точки и тъмните петна по кожата се появяват в резултат на няколко причини. Сред тях са неправилната грижа за кожата, хормоналните проблеми и прекомерната консумация на нездравословна храна.

Ще ви разкрием какви продукти са ви необходими, за да си приготвите невероятната маска, която ще ви избави от досадните черни точки. Ето ги и тях:

– четка за почистване на лицето
– паста за зъби
– стерилна марля
– ¼ ч л сол
– вода или отвара от лайка
– ¼ ч л кисело мляко
– ½ ч л бяла глина

Премахване на черните точки с паста за зъби
Премахване на черните точки с паста за зъби



Тази процедура се извършва в няколко последователни стъпки, които гарантират пълното премахване на неприятните черни точки.

Първото нещо, което трябва да направите, е да смесите пастата за зъби със солта, използвайте четката за почистване на лице.

Нанесете сместа върху проблемните области и разтрийте внимателно. Накрая отстранете пастата за зъби от лицето с помощта на водата или пък отварата от лайка.

Следващата стъпка, която трябва да направите, е да изрежете малко парче стерилна марля. Полученото парче накиснете в топлата вода или в отварата от лайка. Поставете я върху лицето си. Оставете да действа в продължение на 5-10 мин.

Идва ред на третата и последна стъпка от процедурата по премахване на черните точки в домашни условия. За целта трябва да разбъркате киселото мляко и глината до получаване на хомогенна смес. Нанесете я върху проблемните участъци по лицето и оставете да действа в продължение на 10 мин.
Накрая измийте лицето отново със студена вода или с отварата от лайка.

Сами ще се уверите колко е ползотворна тази процедура. След няколко приложения ще забележите как черните точки и тъмните петна по кожата започват да изчезват. Тя ще стане много по-свежа и ще изглежда по-добре.

За да запазите кожата си в добро състояние, необходимо е да прилагате тази процедура по един път на седмица.

Тагове

Свързани статии

Close