Поверия и суеверия

Родни поличби срещу негативна сила

Поличбите не лъжат

Не пропускайте нашите публикации като се

По своята същност поличбите представляват закодирана информация и са резултат от обобщения опит на множество поколения. И ако нашите предци винаги са разчитали на интуицията, то древните китайци, създателите на фън-шуй, сериозно са изучавали законите на късмет.

Да вземем няколко родни поличби и да ги сравним с правилата на фън-шуй. 

  1. Не сядай на ъгъл, иначе ще минат седем години без взаимност в отношенията. Според фън-шуй изпъкналият ъгъл, насочен към човека – било то ъгъл на маса, шкаф или друг предмет, изпраща негативна информация, която го оставя не само без ответни чувства, но и без пари, здраве и късмет.
  2. Не се прощавай през прагана кавга е. Вярно е, защото прагът е енергетична преграда, разделяща два свята – „своя“ и „чуждия“. Незримата граница пречи да се установи контакт – и предметите и енергията, предадени “от свят в свят“, са загубени и за двете страни.
  3. Не готви в лошо настроение, казват нашите майки и баби. По-възрастното поколение е абсолютно право: храната поглъща заобикалящата я енергия, а ние, приемайки я, получаваме заедно с калориите и витамините съответния енергиен заряд. Супите и пържолите “заредени“ с кавга, с новини за поредния терористичен акт и с емоциите, породени от филмовите ужаси, са напълно способни да отровят семейството.
    Родни поличби срещу негативна сила
    Родни поличби срещу негативна сила
  4. Не стой зад гърба ми, казваме дори когато някой близък и любим човек е застанал зад нас. И работата не е само в древния инстинкт, който ни кара да се страхуваме от прокрадващия се враг, а в това, че заплахата носи самият не защитен тип. Липсата на опора и подкрепа се смята във фън-шуй за на-слабата енергетична позиция. Старайте се да заставате така, че зад гърба ви винаги да има стена или някаква преграда.
  5. Не се оглеждай в спукано стъкло. Според фън-шуй, вредни са не само спуканите, но и огледалата с рисунки, огледалните плочки и прочие повърхности, раздробяващи отражението. Те разрушават енергетиката.
  6. Огледалце в джоба предпазва от врагове. Смята се, че при среща на недоброжелател помага поставено в джоба огледалце – разбира се с отразяващата повърхност навън. То ще отблъсне всичките му лоши помисли и намерения. Както и цялата негативна енергия, насочена против вас, коментира фън-шуй.
  7. Не показвай върху себе си, предупреждават човек, който разказва за нечии недъзи. Според фън-шуй механизмът на уроките в случаят е следният: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки болестта, даваме на този заряд съответната окраска: изпълваме го с точна информация за диагнозата.
  8. Не се връщай на половината път. Помните прага? Прескачанията “от свят в свят“ са доста енергоемки – това със сигурност е известно на заклетите пътешественици, които често преминават държавните граници. Ако все пак се е наложило да се върнете, възстановете силите си: седнете за малко (заемете сили от дома), погледнете се в огледалото (отразявайки се, енергията се удвоява).

В крайна сметка, съдете сами стрували си да се отнасяте лекомислено към народната мъдрост, към това, което нашите предци са проверили чрез опита си стотици години…

Вижте още и ⤵️
Билки амулети
Преборете се с уроките
Поверия срещу нечистата сила
Магия за ежедневна употреба

Тагове
Close