Статии

Натурален препарат срещу комари

Как да изгоним комарите бързо и лесно

Не пропускайте нашите публикации като се

Против комари в магазините има богат избор от средства. Но, в повечето случаи тези препарати не само, че не работят добре, но са и вредни за нашето здраве.

Ще ви разкажем за необичайните свойства на лимоните, плюс рецепта, която ще ви предпази от нощните мушици и комарите. Просто оставете разрязан лимон в стаята и се радвайте на положителните резултати, за които ще ви разкажем.

Ето и рецептата в два варианта:

Първи вариант, намерете подходяща купа – красива и прозрачна, така че да не загрозява интериора. Направете силен чай от мента. Използвайте прясна мента. Накрая прибавете сока на 1 или 2 лимона. Сложете до леглото и се наслаждавайте на спокоен сън.

Втори вариант: вземете 2 или 3 лимона, разрежете ги наполовина и набучете в тях пъпки от сух карамфил. За още по-голям ефект може да използвате смлян карамфил. Сложете подправката в плоска чиния, стиснете леко половинката лимон, така, че да пусне малко сок и потопете. Така лимонът ще се покрие много добре с прахообразния карамфил. От време навреме може да стискате леко половинките лимон, за да се смеси с карамфила. Сменете след като лимоните изсъхнат.

Натурален препарат срещу комари
Натурален препарат срещу комари

Ползите от външната употреба на лимон

ДОБЪР Отдих

Цитрусовите аромати успокояват нервната система, намаляват тревожността и помагат за облекчаване на стреса след тежък работен ден. Ето защо, за добър нощен сън, сложете половин лимон до леглото. През нощта ще спите добре, а на сутринта ще се събудите в добро настроение.

Концентрация и внимание

Когато вдишва аромата на лимона, човек става по-концентриран и психическата му дейност и паметта са подобрени. Дори по време на работа хората правят по-малко грешки, ако наблизо се усеща свежия аромат от пресен лимон. Това заключение е направено от японски учени.

Подобрява настроението

Ароматерапия от етерични масла от лимон, се предписва на хора, които страдат от депресия. Маслото от лимон насърчава доброто настроение и повишава жизнеността.

Дезинфекция на помещенията

Лимонът има не само приятен аромат, но и бактерицидни свойства. Той пречиства въздуха в стаята. Така че, ако някой от семейството е настинал, не е достатъчно само да добавите лимон в чая. Може да натъркате повърхностите, които позволяват това, за да убиете вредните микроби.

Нормализиране на кръвното налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, лимонът ще ви помогне по този въпрос. Неговата миризма допринася за по-ниско кръвно налягане.

Освежител за хладилник

Можете да поставите 1/2 лимон, не само в стаята, но и в хладилника. Той абсорбира неприятната миризма и придава приятен цитрусов аромат.

Усещане за комфорт

Интересно е да се отбележи, че в Сицилия лимоновите дървета се засаждат в близост до терасите на елитни ресторанти. И всичко това заради аромата на лимон, който дава усещане за комфорт и сигурност. Така, че ако искате приятна атмосфера, просто сложете 1/2 пресен лимон на рафта.

Кой би си помислил, че този толкова популярен цитрусов плод има полезни действия, за които не сме и подозирали. За това не отлагайте, а приложете тези съвети и рецепти.

Вижте още и ⤵️
Лимонена вода срещу хълцане
Колко са полезни лимоните
Цитрусите топят мазнините отвън и отвътре

Тагове
Close