Здраве и красота

Как да свалите гел лак у дома

За здрави и красиви нокти

Удобството на гел лака за нокети е безспорно, но свалянето му не е лесно. По принцип е добре да го направи професионалист. Ако обаче ви се налага спешно да промените маникюра си, може да го махнете и сами. Задължително спазвайте стриктно указанията на специалистите, за да не повредите ноктите си.

Ще ви трябва специална течност за разтваряне на лака, козметични тампони, алуминиево фолио, пила и дървени пръчици.

Разтворителят е най-ражен. Ако не можете да си намерите специален за гел лак, използвайте какъвто и да е на ацетонова основа.

Козметичните тампони срежете през средата, половинката е достатъчна за един пръст. Нарежете и триъгълници от фолиото, които да могат да увият добре пръстите.

Леко зашкурете с фина пила горния слой на лака. Напоете с разтвора тампон и го сложете върху нокътя. Отгоре увийте с фолио плътно. След като всички пръсти са готови, изчакайте 10-15 мин.

Как да свалите гел лак у дома
Как да свалите гел лак у дома

Свалете „калпачето“ от пръста и внимателно отстранете лака с дървената пръчица.

Пластината на нокътя може да е с неравна повърхност след свалянето на лака. Полирайте я със специална пила.

Добре е, преди да нанесете нов лак, да подхраните ноктите. Ваничка с кокосово масло или зехтин ще свърши работа. Загрейте на водна баня и потопете ноктите в маслото за няколко минути. След това само попийте със салфетка и оставете да действа през нощта.

Ако ноктите са получили жълтеникав оттенък, може да ги изсветлите с лимонов сок. Срежете лимон на две и мушнете ноктите в него за 3-5 мин.

Гел лакът изтощава ноктите, така че е добре между нанасянията му да ги заздравявате. Ще ви помогне ваната с морска сол плюс каквото и да е ефирно масло.

Вижте още и ⤵️
Гризането на ноктите има тежки последствия
Формата на ноктите – Гледане на ръка
Пролетни грижи за красотата

Sending
Оценка
5 (2 гласа)
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите