Статии

Алкохолната зависимост – болест или свръхестествена намеса

Какво кара хората да злоупотребяват с алкохола?

Не пропускайте нашите публикации като се

Появяваме се на белия свят, за да изпълним определена мисия на земята: да срещнем важни и значими хора, да открием любовта, да създадем семейство, да отгледаме деца, да се реализираме в професията.

Но понякога се случва така, че крачейки уверено по пътя с превъзходни цели и планове за живота, човек неочаквано се отклонява, потапя се в забвение от собствените си грешки.

Животът вече не носи радост, остават само обидите и разочарованието. В резултат страдат всички: и самият виновник за случилото се, и обкръжението му (приятели, родители, деца).

Защо понякога успешният и амбициозен човек рязко губи интерес към живота, търсейки успокоение и радост в непробудното пиянство?

Вярващите и езотериците твърдят, че причината за това внезапно пристрастяване към алкохола се дължи на свръхестествена намеса…

Гледната точка на християнството

Официалната религия признава факта на отвъдното влияние върху хората, което ги води до алкохолна или наркотична зависимост.

От християнска гледна точка човек става зависим от алкохола, ако води грешен начин на живот и не се опитва да търси спасение в молитвите.

Душата, неподкрепена с вяра, става лесна мишена за беса на пиянството. Той може да бъде прогонен с усърден труд, праведен начин на живот и непрестанни молитви на човека и всичките му роднини, призоваващи на помощ Господа и Бонифаций – покровителя на хората с вредни зависимости.

Смята се, че душата, изпълнена с вяра и любов към Господа, може да даде отпор на беса и да го изгони завинаги, а усърдният и тежък труд укрепва тялото и духа на пострадалия.

Гледната точка на езотериката 

Независимо от сходните възгледи на християнаството и езотериката по проблема за възникване на пиянството все пак съществуват някои различия по отношение на механизма на въздействие върху човешката душа. 

От гледна точка на мистиците алкохолизмът и наркотичната зависимост се появяват у човек, обладан от бесове, което съвпада с християнските възгледи по проблема.

Но според езотеричните обсебеността възниква не вследствие на греховния живот и слабата вяра в Господа, а заради изтъняване на енергетичните слоеве на човека, на неговата аура.

Човешката аура
Човешката аура

Изтънените енергетични тела при жертвата са резултат от постоянна депресия, болести, потиснатост, негативни емоции и мисли или поради странично целенасочено влияние върху аурата  (уроки).

Поради измененията на енергийните обвивки в аурата се появяват пробойни – своеобразен портал, към който се устремяват ниските енергийни същности, бесовете, често наричани ларви.

Екстрасенсите твърдят, че ларвите се намират в аурата откъм гърба и подобно на кукловоди ръководят жертвата си, като я карат да употребява алкохол и да върши безумни постъпки.

Тези бесове се хранят с отрицателна черна енергия, която безспорно притежава пиещият човек.

За да бъдат изгонени, трябва да се направят специални молитви и заклинания срещу бесовете, както и да се приемат настойки от специални билки, които възстановяват душевните сили на болния и му помагат да противостои на тези същности. Най-ефективни са напитките, съдържащи глухарче, чубрица, пелин, тамян.

Вижте още и ⤵️
Как сами да удължим живота си
Добрия дух на алкохола
Алкохолът и килограмите
Алкохола и зодиите

Тагове
Close