Здраве

300 бацила изкачат от целувката

Какви болести можем да предадем чрез целуване?

Не пропускайте нашите публикации като се

На пръв поглед целуването изглежда безобидно, но медиците предупреждават, че то крие рискове, когато не знаем дали отсрещният човек е здрав.

300 бактерии и вируси може да предаде една единствена целувка.

Според лекари обменянето на слюнка с непознат е не по-малко опасно от секса с него. Ако той има хрема или грип, почти сигурно е, че ще ги лепнете.

Причината, че настинките се разпространяват чрез пряк контакт с вируса. Може да ги хванете по въздушно-капков път или от пряко съприкосновение със секрети от носа и гърлото на заразения човек.

Какви болести можем да предадем чрез целуване?
Какви болести можем да предадем чрез целуване?

Също толкова неприятни са херпесите. Това са дребни мехурчета, пълно с течност, които най-често се появяват около устата. Най-заразни са, когато се спукат. Лекарите обаче предупреждават, че дори и рани, които вече са с коричка могат да предадат вируса, особено, ако човек е с отслабена имунна защита.

Мононуклеозата е опасно заболяване, известно още като болест на целувките. При тази инфекция се възпаляват и подуват лимфните възли, лечението е дълго и продължително.

Хепатит Б също е заболяване, което може да се предаде чрез целувка. Това обаче не се случва често, а само, когато човекът, който целувате има кървящи венци или раничка в устата.

Според най-новите изследвания в медицината, чрез целуване е възможно да се предадът бактериите, причиняващи пародонтална болест. Проучвания доказват, че те могат да се пренесат чрез целувка и приборите за хранене.

Вижте още и ⤵️
Целувки и романтика според зодията
Как да се целуваме добре
Тъмният шоколад възбужда по-силно от целувките 

Тагове
Close