Статии

Как да материализираме мислите си?

Как да променим живота си?

Не пропускайте нашите публикации като се

Когато сложиш розовите очила, някак си се живее по-лесно. Всеки иска да материализира своите мисли и да направи живота си по-спокоен, по-добър, а много често хората дори отиват в църквата, за да се помолят за материални блага и богатства. Без да бъде определяна моралната страна на човешката психика, съзнание и желания за богатство, посредством молитви към създателя  е важно да се отбележи, че всяко материално и нематериално благо в живота е свързано със заслуги в нещо, дори и в това да имаш късмет.

Как да материализиме мислите си?
Как да материализиме мислите си?

Надпревара

Все по-често се забелязва тенденцията за надпревара в живота между хората, за съжаление най-честата надпревара в наши дни не е за знания, а за цели и желания, свързани с материалните възможности на всеки отделен индивид. Забелязва се и огромния мързел, някак си станал масов сред повечето хора, без значение от възрастта им. Имаше и една поговорка, че който не работи, няма да яде, но тя някак си като чели търпи своя обрат в наши дни и значението ѝ се променя, поне от хората, които изповядват тази обратност на нещата. Това е все едно дяволът да чете евангелието или някоя църковна песен да бъде изпята на обратно.

Е, като всяко нещо свързано с модерния свят в който живеем, има и доста модерни хора, които не работят, но въпреки всичко живеят скъпо и охолно. Другите (по-бедните) и хората с не толкова големи възможности, но работещи и на по две места, за да изхранват семействата си, седят отстрани и се питат с какво ли този някой, който не работи, заслужава такова щастие и такъв спокоен живот, но в същото време работливият човек не знае какво има в чинийката на богатия комплексар. Едва ли той е медитирал или е материализирал крайно духовните си мисли, одухотворявайки себе си в някакви духовни начинания и знания, но сигурно е продал нещо друго, което не струва пари, но е евтино, но и често срокът на годност му изтича по-бързо, отколкото труда на някой работлив човек.

Дали стана модерно да чакаш някой друг да ти прислугва, а да е старомодно да се трудиш и работиш, или просто това е поредният начин да продадеш нещо, което нямаш. Българинът обича да продава неща, които не притежава. Той е дори способен да си купи диплома за лекар, а след това да се продава като убиец в някоя болница. Българинът е способен да ти продаде и въздухът, стига да има някой глупак, който да го купи. След като е успял да продаде въздуха, е склонен да каже, че е прекопал нива, а парите са му заслужени за “ОГРОМНИЯ “ труд, дори повече отколкото на някой, който с труда си е оставил нещо след себе си, който е дал нещо на обществото.

Често пъти, да не кажем и винаги, вятър бизнесмените, накрая си остават с вятъра, защото това са заслужили, а със съдбата си освен, че са натрупали карма за този живот, са натрупали карма и за още пет живота. Кармата не прощава на никого, особено на вятър тарикатите, материализиращи мислите си в пари, а не в труд и работа, а зад парите им стои само вятърът, който така или иначе е безплатен, а често пъти той задуха в другата посока. Поговорката, че от където е текло, пак ще тече е неточна за вятър тарикатите.

Помощ

Неведнъж и два пъти подобни вятър бизнесмени са търсили помощ. Освен, че са развалили своя живот, често пъти са развалили живота и на своето семейство, на своите деца. Ама след това реват като на умряло – животът им бил съсипан, здравето на тях и на техните семейства също. Но в крайна сметка тези хора смятат, че някой може да им помогне, а за последствията от техните действия няма и следа от мисъл, камо ли съжаление. Разбира се, как може някой да помогне на човек, който е правил злини. Той е материализирал своите мисли, но те не са били свързани с някакви положителни желания, а злонамерени и често подли мисли.

В крайна сметка не само положителните мисли могат да бъдат материализирани, но и лошите. Последствията са ясни за всяка мисъл и те следват естественото им посяване в живота, както са растенията. Каквото си посееш, това ще пожънеш. И в крайна сметка поговорките са просто един начин човек да намери логично обяснение, оправдание или извинение, особено ако нищо друго не му остава. За хората, които често съдят и се присмиват, важи същата поговорка, но тя е свързана с поговорката за последния, който се смее.

Няма лошо човек да промени начина си на живот, особено ако иска да промени живота си. Разбира се, всеки намира начин на промяна – някои се обръщат към духовното, дори започват да опитват да си обяснят нещата от живота с лошите неща, които са им се случили, а трети просто говорят за лошите неща все едно са единствените, на които им са се случили, но без да осъзнават уроците от лошата изминала съдба.

Каквото и да е развитието на ценностите на всеки един човек, важно е те да не вредят на обществото. Повечето хора, които имат желание да променят живота си, нямат нужда от книги за положително мислене, а трябва да променят живота си и да заживеят положително. За да живеем положително, ни трябват неща, които да ни правят щастливи, или неща които ние да правим с щастие, или човек, когото да направим щастлив или той нас.

Вижте още и ⤵️
20 съвета за светъл живот
Изпадаме в депресия от енергийно натоварване

Тагове

Свързани статии

Close