Статии

Защо момичетата обичат да си разменят дрехи

Защо тийнейджърите си разменят дрехите?

Не пропускайте нашите публикации като се

На закачалката в антрето виси непознато яке. Тийнейджърката е е излизала и отново е взела дреха на приятелка. Супер в пандемията от коронавирус.

Притеснявате се от този ѝ навик – по хигиенни съображения и защото се чудите това дали не означава, че тя има комплекси заради собствения си гардероб. За първото трябва внимателно да поговорите. А за второто не си набивайте пък вие родителска вина, че не й купувате модни дрехи, нито я смятайте за неблагодарна.

Защо тийнейджърите си разменят дрехите?
Защо тийнейджърите си разменят дрехите?

Не е задължително дъщеря ви да взема якета, тениски и какво ли още не от приятелки, понеже смята, че нейните не са достатъчно хубави. Понякога се е “влюбила” в чуждата блуза и иска малко да я поноси, но по-често става дума за съвсем различен психологически механизъм. Той е момичешки, рядко се среща при момчетата. Тийн ще се върне със суичър на приятел само ако е умирал от студ или е залял с нещо своя.

А тийнейджърките обичат да си разменят дрехи и това е естествено за възрастта им. Ако не си спомняте от своите пубертетски (а може би и студентски) години, сте по-скоро изключение.

13-19-годишните девойки непрекъснато променят външността си, защото търсят собствен стил и вид. При това те придават на дрехите много по-голямо значение отколкото момчетата. Най-лесният начин да изглеждат различно е да обединяват гардеробите си с тези на приятелките си. Колкото и “парцалки” да има всяка, заедно имат повече. А както вероятно по себе си знаете, “нямам какво да облека” си е женска мания на възраст.

Втората причина е, че при размяната тийнейджърката се идентифицира с най-добрите си приятелки. Така сякаш влиза в техните кожи и се сближават още повече.

Момчетата си “трампят” електронни игри, момичетата – дрехи. Изначалното пак е в ценностите и желанието за собствен стил. Двама най-добри приятели могат да си купят еднакви тениски, защото много са ги харесали или защото повече ги мързи да обикалят по магазините. Могат да си купят еднакви пръстени или нещо друго тъкмо да покажат приятелството си. Но за момичетата еднакви дрехи не са приемлива идентификация. Затова те предпочитат да вземат назаем харесвана блуза. А пък това, че другата девойка я отстъпва за малко, е най-висше доказателство за приятелство.

Оставете дъщеря си на мира, само кажете, че трябва рано или късно да прибере своите дрехи и да върне взетите назаем. И посетете, че все пак трябва да се внимава за разни зарази, които могат да се предават чрез дрехи, обувки, гримове – като например гъбички.

Не пропускайте да видите и ⤵️

5 грешки, с които отчуждавате тийнейджърът
Цветовете на дрехите
Скрийте килограмите с правилните дрехи
Поверия и суеверия за дрехи

Тагове
Close