ЗдравеСтатии

Чаша вино – равна на час във фитнеса

Защо е полезно червеното вино?

Не пропускайте нашите публикации като се

Чаша червено вино на ден може да е достатъчно да се предпазим от затлъстяване. Естествено, ключът е в умерената консумация. Проучвания са доказали, че съдържащият се във виното ресвератрол стимулира функцията на мускулите, костите и сърцето, все едно извършвате физически упражнения във фитнеса . 

Освен това виното понижава “лошия“ холестерол – при повишени нива, се образуват атеросклеротични плаки в артериите, който може да доведе до високо кръвно налягане и инфаркт. Виното понижава нивата на “лошия“ холестерол с 12% и намалява риска от развитие на хипертония. Предпазва сърцето благодарение на полифенолите, които се съдържат в червеното вино. Те правят кръвоносните съдове гъвкави и намаляват риска от появата на кръвни съсиреци. Червеното вино има подобен на аспирина ефект да разрежда кръвта.

Чаша вино – равна на час във фитнеса
Чаша вино – равна на час във фитнеса

Виното регулира кръвната захар в норма – кожата на гроздовите зърна е богат източник на ресвератрол, а той помага за регулиране на кръвната захар. Това е много важен ефект за диабетиците. Изследвания са показали, че хората, които всеки ден приемат малки количества ресвератрол, са понижили нивата на кръвната захар. Ресвератролът намалява холестерола и кръвното налягане. Учените вярват, че той може да стимулира отделянето на инсулин и да увеличи чувствителността на организма към инсулина.

И накрая виното стимулира имунната система, благодарение на антиоксидантите в червеното вино могат значително да засилят имунитета и да намалят риска от настинки. Проучване показва, че червеното вино може да ускори лечението на инфекции и да понижи нивото на свободните радикали в организма, който са отговорни за появата на различни инфекции и заболявания.

Вижте още и ⤵️
Червеното вино – елексир на младостта
Съновник – Вино
Ходенето е по-полезно от фитнеса

 

 

Тагове
Close