Поверия и суеверия

Фигурката на слона носи късмет

Поставете 7 слончета в къщи и ще бъдете приятно изненадани

Не пропускайте нашите публикации като се

 

Фигурка на слон близо до входната врата привлича богатството, а в двора предпазва къщата от отрицателни влияния. 

Поставена в спалнята, предвещава любов и запазва брака, докато фигурата на слоница заедно с малките ѝ съхранява връзката между родители и деца. Двойките, които искат бебе, трябва да я сложат в спалнята. Една фигурка в детската стая се слага за творчество и знание.

По правило слонът се поставя на перваза с хобот към улицата – за да може да привлича отвън навътре изобилие, но ако поставен с хобот към стаята, това означава, че късметът вече е намерил място в дома ви. Всъщност статуетката прекрасно неутрализира неблагоприятната енергия, която обикновено се събира в ъглите на помещението. По принцип може да се слага във всеки ъгъл в стаята, но най-добре е да изберете северозападната или югоизточната част на дома. Така тя ще оказва мощна поддръжка на главата на семейството. 

слон талисман
слон талисман

Важно е енергията да бъде активирана така, че слонът да донесе истински късмет. Затова преметнете върху него сребърно или златно бижу, но в никакъв случай да не бъде от слонова кост, защото това ще го разяри. 

На изток се счита, че слонът е символ на доброта и мъдрост, дълголетие и спокойствие. Това е напълно обяснимо – в дивата природа слоновете живеят до 100 г. В китайското изкуство е символ на мъдрост. Каменните слонове, охраняващи гробницата на династията Мин, и до днес привличат бездетни жени, които се надяват на потомство. Древните римляни свързвали слона с победата и крепкото здраве. 

Веднъж при един майстор по фън-шуй дошъл мъж с оплакване, че жена му прахосвала всички пари. Майсторът му предложил да си вземе талисман слон и не след дълго прахосницата се превърнала в нов човек.

Според китайците добре е да имате не една фигура на слон, а седем! Не само защото се увеличава силата на талисмана, а защото 7 е магическо число. От училище знаем, че 7 са планетите, които можем да видим без телескоп. Китайците имат седем богове на късмета. Примери с числото 7 могат да се дават до безкрайност! Затова поставете 7 слончета в къщи и ще бъдете приятно изненадани.

Вижте още и ⤵️
Червения конец – мощен талисман
Как да бъдем щастливи със скарабей
Талисмана на любовта
Как да си направим талисман
Градински талисмани

Тагове

Свързани статии

Close