Статии

Сатурнова дупка

Как да се справите със Сатурновата дупка

Не пропускайте нашите публикации като се

Движението на планетата преминава през всеки зодиакален знак в определен ред. Изпадате в т. нар. Сатурнова дупка (криза) когато тя е във вашия зодиакален знак.

Това е периодът, в който човек изцяло се презарежда енергийно. Именно това зареждане ни кара да се чувстваме емоционално и физически изцедени. Всичко от съзнанието и сърцето ни се отдръпва, за да се освежи. Този отлив ни кара да се чувстваме слаби, без късмет, все едно целият свят е срещу нас.

Навръх рождения си ден, ние получаваме цялата тази енергия възобновена. Тя ще ни е нужна за предстоящата биологична година от живота ни.

Сатурновата дупка е явление, което трябва да приемаме като един от най-ценните уроци в живота ни. Тя идва, за да ни научи, че след всеки отлив има прилив и не бива да хабим излишни сили в неща, които се оказват кръговратни.

Определен период преди да „помъдреем“ с още една година, навлизаме в така наречената Сатурнова дупка.

Продължителността на този период е спорна – някои специалисти твърдят, че е 30, 40 до 50 дни преди рождения ни ден, а други, че започва двайсет дни преди рождената ни дата и продължава двайсет дни след нея.

Хубаво е да сме наясно какво представлява Сатурновата дупка, защо се появява и как да се контролираме по време на тази фаза от годината.

Сатурн 

Сатурнова дупка
Сатурнова дупка

Сатурн е една от най-мистичните планети и нейното влияние върху нашия живот е от изключително значение както за астрологията, така и за номерологията. Той е символ на затрудненията в живота и носител на отговорностите, които трябва да се научим да поемаме. Метафорично казано, ако има нещо, което не сте довършили, Сатурн ще ви върне обратно, за да повторите уроците си, докато не поправите досадните грешки.

Защо се появява Сатурновата дупка?

Теориите са много и най-разнообразни. Според някои началото на Сатурновия период настъпва 30 дни преди рождения ни ден. Според други – 40. А според мистичното учение на Розенкройцерите – 52 дни преди датата ни на раждане. Всички теории обаче са единодушни в едно. Последният период преди рождения ни ден е най-разрушителният, метафорично, но и буквално казано, за нас.

Движението на Сатурн преминава през всеки зодиакален знак по ред. Той влияе на родените в определена зодия 45 дни преди рождения им ден. През тези общо 40 мъчителни дни, потърпевшият навлиза в някаква особена обърканост, става извънредно податлив на различен вид заблуди, болести и нещастия. Този период носи названието Сатурнова криза. През този период се обработва всичката информация за човека и става зареждането му с положителна енергия.

Специалистите са разгадали, че Сатурновата дупка е свързана с годишния биоритъм на всеки от нас. Реално, поредната биологичната година на човек започва от рожденния му ден.

Как действа Сатурн?

Сатурновата криза трае около 40 дни – период критичен за взаимоотношенията на човек, за взимането на решения относно собственото му бъдеще и всички дейности, които по някакъв начин са свързани с околните.

Общото за всички, преминаващи през тази мъглява зона от житейския си път, е силната неудовлетвореност от себе си и от околните. Често се попада в неприятни ситуации, в които на изпитание са подложени силата на характера и моралните устои на личността. По този начин Сатурн кара човек да си направи равносметка, да преосмисли живота си, да се отнесе сериозно, както към себе си, така и към околните, да отдели важното и същественото от маловажното и нетрайното.

Това е период на възраждане и позитивизъм

По време на Сатурнова дупка от нас се очаква да успокоим топката. Да доведем до край някои дълго отлагани работи. Да довършим проектите, с които сме се захванали, но не и да започваме нови. Може да се чувстваме така, сякаш нещата са абсолютно извън наш контрол.

По време на Сатурнова дупка е характерно още да: 

  • поглеждаме назад и да правим равносметка на изминалите месеци
  • оценяваме постиженията и неуспехите си, като извличаме нужните поуки от натрупания опит
  • да си дадем сметка какво трябва да запазим занапред и какво трябва да оставим зад гърба си. Независимо дали става дума за определени взаимоотношения с други хора, за собственото ни поведение в дадени ситуации или за проекти, от които сме станали част в изминалата близо една година
  • сме по-емоционални, лабилни, замислени, отпуснати или самотни
  • да изпитваме чувство на тъга или силно напрежение

Независимо от негативните чувства и емоции, които изпитвате по време на вашата лична Сатурнова дупка, обаче, опитайте се да визуализирате новите си идеи и планове, с чиято реализация ще се заемете след рождения си ден. В периода преди него се препоръчва да засилите контакта си с природата, да се отдадете на заслужена почивка, размисли и приятна, нежна музика. Също – на четене на книги, ненатоварващи творчески дейности и артистични занимания. А защо не и да започнете да си водите личен дневник, чрез писането в който да разтоварвате натрупаното през личната ви година напрежение.

Какво можем да направим?

В сатурновата криза нямаме много време. Не можем да си позволим пилеене на физическа енергия, умствен потенциал или емоционални ресурси, нито лекомислено поведение и безотговорност към себе си и към другите. Въздържанието и разумната пестеливост под най-различна форма, са проявление на Сатурновото влияние. Всяко действие трябва предварително да е добре обмислено и да са взети предвид всички налични обстоятелства. Само тогава може да се разчита на подкрепата на Сатурн и да се излезе невредим от зоната на Сатурновата криза. За повечето от нас тези изисквания са непосилни.

За да преминете през Сатурновата дупка по-леко, е добре да се застраховате, като спазвате следните правила:
1. Не предприемайте нищо ново. Не започвайте нова работа или нова връзка.
2. Направете усилия да се освободите от всичко негативно от отминаващата година. Не мислете за миналото, дори не поглеждайте стари снимки.
3. Почистете основно своя дом и изхвърлете всичко излишно и ненужно.
4. Освободете се от излишните килограми и тревоги. Наложете си да хапвате по-умерено. Нека плодовете и зеленчуците да влязат в ежедневното ви меню.
5. Опитайте се да не ви пука, че губите контрол над живота си, със съзнанието, че това е за кратко.
6. Забавете темпото в работата или в учението. Винаги ще има време за тях, сега е моментът, в който трябва да помислите за настоящето, не за бъдещето.
7. Излизайте по-често на чист въздух. Задушният офис е развъдник на лошо настроение, така че използвайте всяка почивка да излезете навън. В почивните дни идете сред природата.

Вижте и:⤵️
Сатурн в зодиака
Рождената дата на жената определя характера й
Какви сте в любовта според датата ви на раждане

Тагове
Close