Зодии

Храненето според планетите

Планетарни покровители на вкуса

Не пропускайте нашите публикации като се

В астрологията храната с различни вкусови качества има свои планетарни управители, които определят нейните свойства.

Планетарни покровители на вкуса
Планетарни покровители на вкуса

Така например за сладкото отговаря Венера, която на свой ред, е свързана с физическото тяло, чувствата, удоволствията и красотата.

Сладката храна независимо от зодиакалния знак, под който се е родил човек, действа върху него успокояващо, предизвиква усещане за благополучие и удовлетвореност.

Сладкишите трябва да се употребяват в напрегнати периоди от живота, след нервен срив или за предотвратяване на стрес.

Венера
Венера

Сладките продукти пазят организма от негативните последствия на стреса. Например ако “подсладите” нервния срив с ябълка или стафиди, напрежението ще премине по-скоро и нито сърцето, нито стомахът, нито другите органи ще пострадат.

Венера управлява гърлото и бъбреците на човека, затова сладките неща са полезни и за хора със слабо гърло и бъбречни проблеми.

Горчивият и тръпчив вкус е вкусът на Сатурнпланетата, отговаряща за костната система и имунитета.

Сатурн
Сатурн

Съответните продукти трябва да се употребяват от хора с крехки кости и лоши зъби, както и от страдащи от различни заболявания на костите и ставите. Тези продукти са полезни и за всички, които биха искали да укрепят своя организъм.

Сатурн е планетата на спокойствието и ограниченията, затова неговите продукти са прекрасни успокоителни средства. Те ще ви предпазят от излишества и ще ви помогната да се избавите от наднормено тегло

Лютата храна принадлежи на Марс – планетата на огъня, отговаряща за мускулната система и чувството за гняв.

Ако често не успявате да сдържате гнева си и искате мускулите на тялото ви да са в най-добра форма, не си отказвайте люто.

Марс
Марс

Марс управлява и възпалителните процеси, както и инфекциозните заболявания, затова редовната употреба на малки количества люти подправки ще предпази организма ви от възпаления и инфекции.

Киселите продукти са под управлението на Юпитерпланетата на разширението, отговаряща за черния дроб и кръвта.

Юпитер
Юпитер

Киселото е полезно за тези, които жадуват постоянно разширение, чиито планове са неизмеримо по-големи от възможностите им. Киселите продукти избавят от максимализма, а заедно с това и от заболявания на черния дроб и кръвта.

Соленият е вкусът на Меркурий – планетата на думите и разума, отговаряща в организма на човека за процеса на обмяната на веществата, за органите на дишане и нервната система.

Меркурий
Меркурий

Солените продукти в умерено количество подобряват метаболизма и състоянието на органите на дихателната система, успокояват нервите. Те са полезни за хора с неустойчив тип нервна система, страдащи от вегетосъдова дистония.

Солената храна подобрява умствените способности и речта, помага на човека да разкрие пред околните своите мисли. Умерената употреба на сол е необходима и на страдащите от заекване.

Вижте още и ⤵️
Влиянието на планетите върху живота на хората
Силата на планетите
Зодиите и планетите
Астрология на успеха
Храна и планети

 

Тагове

Свързани статии

Close