Статии

Проклятия и видове негативна енергия

Информация за лошата енергия

Не пропускайте нашите публикации като се

Из книгата “Когато духовете говорят” на Мери Ан Уинковски 

Когато чуете, че някое място или предмет са “прокълнати”, може да ви звучи безнадеждно и дори малко опасно.Трябва да разберете, че проклятията са просто форми на енергия. Да го докажем възможно най-просто. Добрата енергия или такава, която носи позитивна сила, се нарича магия или благословия. Лошата енергия, заредена с негативна сила, се нарича проклятие.

Проклятия и видове негативна енергия
Проклятия и видове негативна енергия

Как някой или нещо става прокълнато

Важно е да запомните, че само живите могат да проклинат. Понякога ми се обаждат хора, които искат да знаят дали някой дух не е проклел тях, семейството или дома им. Уверявам ги, че духовете не могат да бъдат виновни за проклятията.

Всяка култура и всяка етническа група си има своя версия за проклятието. То може да бъде известно като урочасване, магия или лощо око. За да опростя максимално нещата, ще говоря само за две основни категории проклятия: онези, които наричам проклятията на Стария свят – негативна енергия, насочена преднамерено срещу някого чрез определени ритуали, които са по-скоро натрупване на негативна енергия.

Проклятията на стария свят

Има хора, които могат да изричат проклятия, обикновено от определен тип. Ако отидете в което и да е голям град, в който има етнически квартали, ще откриете доста хора с познания в тази област. Когато баба започна да ме учи още 16 -годишна как да свалям проклятие, мислех, че само италианците могат да освобождават негативната енергия. И не само италианците как да я насочат към определен човек. И това бе обяснимо. Всички мъже и жени, които идваха при баба ми, за да отстрани malocchio, злото око, бяха от моята родина.

Вече по-възрастна, мога да кажа дали над някого тегне проклятие или негативна енергия само като се ръкувам с него. По ръката ми полазват тръпки – като чели е била неподвижна или е била притисната продължително време, а после леките убождания като от игла показват, че се връща към живот.

В началото ме изненадваше фактът, че получавах това усещане дори когато се ръйувах с хора от други националности. Бях доста любопитна, а за щастие имах приятели от различни етнически групи. Помолих всички да ме представят на бабите или пралелите си, повечето от които бяха първо поколение емигранти. Разпитах тези жени за видовете проклятия в родината им. И научих много за проклятията, както и как да избягвам неприятното физическо усещане, което изпитвам при допира до прокълнат човек. За мен също така стана ясно, че няма значение откъде произлизаш.

Проклятието е просто негативна енергия и не се налага да бъде отстранено по някакъв специален начин. Сваляла съм успешно проклятия от германци, сърби, руснаци, индийци и представители на най-различни етноси и народи. И макар, че различните проклятия имат различна сила, ги отстранявам по един и същи начин.

Тези проклятия могат да траят много дълго. Прокълнатият обикновено носи или притежава предмет от метал или камък. Този, който изрича проклятието, се фокусира по-скоро върху предмета, отколкото върху човека, и по този нзчин може да изпраща непрекъснато поток от негативна енергия в околната среда на прокълнатия дори от голямо разстояние. Доста често се използват огърлици, особено тези с кръстове. Веднъж свалих тежко проклятие от жена, чиято снаха в Италия и бе изпратила метална рамка за картина, която жената държеше в дневната си. Тя бе носителят на негативната енергия, която с времето доведе до сериозни проблеми със здравето ѝ.

Проклятията, известни като натрупване на негативна енергия

Обичаен начин проклятието да се засили с времето е чрез натрупване на негативна енергия. Представете си, че съм ви казала точно на коя дата ще претърпя хирургическа намеса и съм ви помолила да кажете молитва за мен. Ако точно по това време се сетите за мен и си кажете: “Надявам се Мери Ан да бъде добре” или сътворите Бялата светлина и ми я изпратите, сте ми изпратили позитивна енергия. Но ако вместо това прекъснете ежедневните си занимания и си помислите: “Тази Мери Ан е смахната. Тя просто не е добър човек”, вие ми изпращате негативна енергия. Проклели сте ме. Щом можете да изпратите на някого положителна енергия, значи можете също така да изпратите и негативна.

Истината е, че ще бъде необходима повече от една лоша мисъл, за да ми влошите деня. Ако обаче подобни негативни мисли или чувства се насочат към някого отново и отново, ни най-малко не се съмнявам, че това ще започне да му влияе. Представете си ефекта от проклятието така, както запълвате картина от книжка за оцветяване. Първо ще вземете черния пастел и ще повторите очертанията на фигурата. Колкото повече ги повтаряте, толкова по-плътни и тъмни ще станат.

Щом веднъж вече сте попаднали в очертанията на негативната енергия, става много по-лесно да я привличате. Всеки път, когато някой си помисли нещо лошо за вас или тихомълком ви пожелава лош късмет, негативната енергия, която ви обгражда, ще став по-силна, по-сгъстена и по-мощна. Хората обгърнати от негативна енергия, често казват: “Орисан съм на лош късмет” или “Роден съм неудачник”. За щастие този вид негативна енергия се отстранява лесно.

Някои хора мислят, че за да можеш да отстраняваш проклятие, трябва да знаеш и как да проклинаш. Баба ми със сигурност вярваше в това. Макар, че бях едва на шестнадесет, когато тя ме научи как да свалям проклятие, чак 4 години преди смъртта ѝ , когато бях вече почти на 50 -сет, най после се съгласих да ѝ позволих да ми покаже как да изричам проклятие над някого. Не желаех да добивам това умение и никога не съм го използвала. Няма и да го направя. Изпитвам огромно уважение към закона на Вселената: “Каквото посееш, това ще пожънеш”. Всеки, което използва преднамерено негативна енергия, рискува тя да се върне обратно под една или друга форма.

Какво може да ви причини проклятието

Независимо за какво проклятие става въпрос, то винаги ще засегне някоя от следните сфери – пари, здраве и отношение с околните. Животът, разбира се не е съвършен и проблеми за възможни във всички области. Но ако сте прокълнати, проблемите ви ще бъдат по-сериозни, ще продължават по-дълго и ще ви причиняват повече болка.

Семейни проклятия

Прокълнатото родословно дърво обикновено се свързва със здравето. Може би най-известното такова е хвърленото върху семейство Кенеди. Е, аз никога не съм срещала човек от това семейство, така, че не мога да кажа със сигурност дали са прокълнати, но е достатъчно само един поглед върху историята на фамилията и особено върху мъжете, за да заподозрете, че са.

Виждала съм проклятия, които причиняват безплодие у първородните дъщери. Веднъж свалих проклятието от мъж в началото на 30 – те. Според семейното проклятие всички мъже умираха, преди да навършат 40 години. Прадядото на въпросния мъж бе умрял на 38 г, дядо му – на 36 г, двама от чичовците му – още не навършили 30 г., а баща му на 39 г. Той не искаше да рискува. Отстраних семейното проклятие и съм щастлива да кажа, че той живя дълги години след навършването на 40 г. Интересното при семейните проклятия е, че не влизат в сила преди навършване на 18 години.

Лични проклятия

Те могат да причиняват проблеми със здравето. Ако вземате редовно лекарства за високо кръвно налягане или сърдечни заболявания, проклятието може да повлияе на ефекта от тях и дори да ги направи вредни за вас. Негативната енергия на проклятието може също така да подправи резултатите от рентгеновите и други изследвания. Определени проклятия, особено тези от средиземноморските страни, често причиняват проблеми, като главоболие, световъртеж и зрителни смущения.

Проклятията могат да навредят и на любовните ви връзки. Не сте ли се питали понякога защо еди-кой си, което е страхотен човек, така и не е намерил подходящата половинка за себе си? Или пък защо някой се е развеждал няколко пъти – и при това всичките му партньори са били страхотни? Проклятията могат още да ви съсипят финансово и да доведат бизнеса ви до фалит. Премахнала съм негативната енергия от много професионални спортисти, тъй като тя вредеше на кариерата им.

Тагове

Свързани статии

Close