Пожелания

Пожелания за св. Анастасия

Изберете оригинално пожелания за имен ден на Анастасия - 22 декември

Не пропускайте нашите публикации като се

На 22-и декември православната църква чества празника на св. великомъченица Анастасия. Св. Анастасия е родена в богато римско семейство, където макар баща й да е бил езичник, майка й е била християнка.

Ето и кратко видео с информация за празника ⤵️

Анастасия, в унисон с особената почит, на която се е радвала науката по онова време, т.е. 3-и век, е получила своето възпитание от ерудирания учител Хрисогон. Както майка й, така Хросогон изповядвал хриситянската вяра, и това са хората, които оше от ранни години събуждат у Анастасия познанието за Бога и силната вяра в Христа.

Пожелания за св. Анастасия
Пожелания за св. Анастасия

Нелек е бил животът на Света Анастасия. Рано губи майка си. Баща й насила я омъжва за римски езичник с жесток характер. Въпреки богатствата, с които разполага, Анастасия се посвещава на грижата за бедните, болните и онеправданите.
Многократните опити да бъде убедена Анастасия за се отрече от христовата вяра, остават неуспешни.

През 290-а година е изгорена, привързана на четири стълба. Тялото й, останало невредимо в огъня, е погребано от една християнка. По-късно мощите на св. Анастасия са преместени в Цариград.

👉 Поверия за св. Анастасия – 22 декември

Името Анастасия е с гръцки произход и означава “възкресение”.

Св. Анастасия именници: АНАСТАС, АНАСТАСИЯ, АНАСТАСИ, АНАСТАСИЙ, АСЕН, АСЕНКА, АСЯ, СИЙКА, СИЯ, СИЯН, СИЯНА

Ето някои пожелания, които може да ползвате за имен ден на Анастасия:

Честит празник, Анастасия!
Нека силата на името ти възкреси за теб всичко онова, което те е правило и ще те прави занапред щастлива! Здраве, благоденствие, късмет!


Създавай смело радости без край, богатство от късмет и щастие да имаш, да бъде днешният ти празник като рай, желани върхове с усмивка да превземаш!
Весел Празник! Наздраве!


Честит имен ден, Ася, Анастас!
Бъдете здрави, непоколебими и щастливи, носете имената си с достойнство, радост, чест! Нека всеки изгрев ви носи нови надежди, а с всеки залез да се поздравявате с нови покорени върхове!


Честит имен ден, Сия, Настя!
Желаем ви да ви даряват имената с много смелост,вяра, щастие, късмет! Да ви посреща винаги усмихнати зората, изправени, изпълнени с непоклатима вяра, уверено да стъпвате напред!


Честит имен ден, Ася, Анастас!
Бъдете здрави, непоколебими и щастливи, носете имената си с достойнство, радост, чест! Нека всеки изгрев ви носи нови надежди, а с всеки залез да се поздравявате с нови покорени върхове!


Честит имен ден, Анастасия!
Желаем ти да носиш името си с вдъхновение, да има смелост, силна вяра в теб, че всяко твое светно начинание, без съмнение ще свършва с нов успех!


Честита да си в този ден, Анастасия!
Възкръснала след всяка битка пламена бъди! И нека името ти да чертае орисия, в която радостна, усмихната блестиш!

Не пропускайте да видите и ⤵️
Имени дни
Св. Анастасия – имен ден
Пожелания за имен ден на жена
Пожелания за имен ден
Пожелания за имен ден на мъже
Пожелания за имен ден на дете

Тагове

Свързани статии

Close