Лекове

Отвара от борови клончета срещу екзема

Излекувайте екземата

Не пропускайте нашите публикации като се

Екзема на бузите на детето се появява заради стомашно-чревни разстройства (обикновено от изкуствено хранене с мляко и брашнена каша ), рахит, миене и къпане с лютив сапун, дразнене на кожата от химически вещества.

Отвара от борови клончета срещу екзема
Отвара от борови клончета срещу екзема

Признаци

Кожата на бузките на детето е зачервена във вид на големи петна и сърби. Понякога от засегнатата повърхност се отделя секрет.

Лечение

Провежда се от лекари. Народната медицина предлага лечение за засилване на организма.

1.Сутрин и вечер да се прави цяла топла баня с отвара от трина или по-добре с отвара от трина и борови клончета с иглите за 10 – 15 мин.

2.Щом лицето се изчисти, в продължение на 7 – 10 дни вечерната баня да се замени с компрес на кърмачето, потопен в топла отвара от трина.

3.След завършване на тези приложения детето да се къпе през ден или два с отвара от борови игли или трина.

4.Ако екземата е покрита с люспи, последните да се махат с парче плат, натопено или в чисто дървено масло (не олио), или в чисто бадемово масло (от аптеката), който стои в продължение на 12 часа. Дървеното масло (зехтинът) размеква коричките и те падат лесно.

5.Да се отстрани всякакво дразнене на засегнатата част.

6.Да се пази строга чистота. Болното дете да не се мие със сапун, а само с отвара от трици или с чай от жълт кантарион и лайка ( по 1 с л варят 5 мин в 500 мл вода ), като кожата се изсушава много добре след измиването само чрез допиране с топчета от памук или много мека кърпа.

Вътрешно

Ако детето е по-голямо, да му се дават сутрин, обед и вечер по няколко чаени лъжички до 1 кафена чаша топъл чай от лайка, подсладен с мед.

Диета

Ако детето не суче и не е по-голямо от 3 – 4 месеца, млякото да се замести с овесена отвара. Ако е по-голямо – с овесено мляко и сокове от плодове и зеленчуци.

Вижте още и ⤵️
Отвара от трици срещу подсичане

Тагове

Свързани статии

Close