ЗдравеСтатии

Организмът се променя при отказ от цигарите

Откажете цигарите днес!

Не пропускайте нашите публикации като се

Отказвате цигарите? Поздравления! Отново имате енергия, кожата ви възстановява хубавия си тен, сетивата ви отново се пробуждат. Ето някои трикове, за да затвърдите успеха си.

Три дни след последната цигара количеството въглероден двуокис в кръвта ви е рязко намаляло и кислородът се усвоява по-добре. Неучаквано започвате да дишате по-леко, чувствате се подмладени. Това е моментът да увеличите капацитета на сърдечно съдовата система , като се отдадете на спорт, без обаче да се претоварвате. Подходящи за целта са плуването, разходките на чист въздух, тичането в парка или малко градинска работа.

Организмът се променя при отказ от цигарите
Организмът се променя при отказ от цигарите

Никотинът вреди силно на циркулирането на кръвта в организма. Ако бъде отстранен, лицето отново започва да се оросява и кожата получава всички хранителни вещества, които се съдържат в кръвта. Можете да улесните този процес, като изпивате поне 1 1/2 вода на ден. Освен това пийте натурални сокове или чайове. Взимайте и витамин Е. Всекидневно използвайте специален хидратиращ крем за изтощена кожа.

Никотинът потиска апетита. След като спрете цигарите, желанието да си похапвате рязко нараства, но по-късно постепенно се укротява. Затова бъдете внимателни и не се поддавайте всеки път на изкушението да сложите нещо в стомаха си. Ако все пак не можете да се сдържите, пийте течности между храненията и приемайте питателна, но не калорична храна. Яжте нещо солено, за да огладнявате по-малко.

В случай, че не сте в състояние да овладеете апетита си, помогнете с някоя хранителна добавка, която засилва усещането за ситост и така улеснява отслабването. Изпушването на 1 цигара изгаря около 10 калории. Чрез подходяща храна ще успеете да регулирате метаболизма си. Бъдете разумни, без да изпадате в крайности. Затова заменете шоколада с кисело мляко или шепа фъстъци. Главният ви коз обаче е спортът. Не забравяйте, че 1 час ходене изгаря толкова калории, колкото 25 цигари. Стига да не живеете прекалено далече, ходете пеша на работа, изкачвайте стълбите и избягвайте асансьорите.

Вижте още и ⤵️
Пушачите са по-лоши родители
Патладжаните чистят токсините от тялото
Токсинирани ли сте

Тагове
Close