Празници

Международен ден на DJя – 09.03.2019

Празник на DJя - 9 март

Световния международен ден на DJ е неофициален фестивал и важен благотворителен ден чиито основи за пръв път са положени през 2002 от Международната Клубна индустрия. Всяка година на 9ти март на международния ден на DJя по целия свят се организира благотворително събитие за подпомагане на детските организации.

Международен ден на DJя
Международен ден на DJя

Инициаторите на евента са световната DJ Fund фондация и организацията на Nordoff Robbins Music Therapy, която използва музиката като лечение за деца и възрастни. Всички събрани средства от DJ / kлубове / радиостанции през този ден се разпределят на различни детски фондове и международни институции.

През последните няколко години традицията се лансира широко по известните медии като MTV, Radio 1, Galaxy, Mixmag, DJ, Muzik, Hello, Face, Loaded и FHM, както и на международната танцувална сцена от: Pete Tong, Danny Tenaglia, Sasha , Dave Seaman, Paul Oakenfold, Paul Van Dyk, Carl Cox, Seb Fontaine, Sister Bliss и много други.

Малко исторически факти. Disc jockey, също познат като DJ (или deejay), е човек, който избира и пуска записана музика пред аудитория. Първоначално думата „диск“ се е свързвала с грамофонните плочи, но с появата на компакт диска това понятие вече се преписва на тази нова медиа. Към днешна дата понятието вече включва всички форми на възпроизвеждане на музика без значение от носителя.

Sending
Оценка
5 (2 гласа)
Тагове

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите