Статии

Защо мъжете се страхуват от обвързване

Какво плаши мъжете в една връзка

Не пропускайте нашите публикации като се

Голяма част от силния пол се страхува от обвързване. Има мъже, които са готови почти на всичко пред това да допуснат жена до себе си.

Какво ги кара да пресичат на другия тротоар, когато видят жената, която всъщност безумно харесват, или защо се решават да я поканят на среща една година след запознанството. Вижте най-срещаните причини, поради които играта на криеница се превръща в любима за един мъж.

Защо мъжете се страхуват от обвързване
Защо мъжете се страхуват от обвързване

Жената е много ухажвана

Всеки харесва красивите жени. Тялото е като изваяно от скулптор, а в лицето са като изящно изрисувани порцеланови кукли, пред чиято красота е трудно да бъдеш безразличен. Какво се получава, когато един мъж се захласне по такъв тип момиче? Казва си, че тя няма как да е само негова, и не знае как да постъпи. Отчаяно се лута между това дали да действа, или да вложи разум и да се оттегли. Същото се случва и когато такава дама има повече приятели мъже. Избраникът се обърква и не може да разбере каква роля да заеме – дали тази на приятел, или на обекта на вниманието.

Не иска да поема отговорност

Влизайки във връзка, мъжът знае, че вече трябва да се съобразява много повече с нещата, които прави. Сред тях е това да обръща достатъчно внимание на половинката си, да забрави за флиртуването с други жени и за шумните мъжки купони с неясен завършек. Да не говорим, че трябва да помни две нови дати – рождената ви и годишнината. Тежките дни продължават с мисълта за запознанство с родителите на жената. Но нека спрем дотук, защото продължението би стреснало така или иначе вече наплашената част от мъжете.

Ревност

Ревността под каквато и да било форма и от когото и да било е много стресираща за силния пол. Нищо не отблъсква така един мъж, както мисълта да има приятелка, която е болезнено ревнива и го ограничава. Има жени, които от самото начало започват да държат сметка на човека, с когото се срещат, без дори да имат връзка. Правят сцени и скандали, викат, та дори се бият със съперниците си. Кой би искал да наруши спокойствието си по такъв начин?

Страх от привързване

Това по-скоро е причина мъжът да не иска да се среща с вас. Признакът за това е един – излезли сте на няколко срещи, а след това той не иска да се виждате повече, но продължава да ви търси и да проявява внимание. Или поне периодично напомня за себе си. Получава се така, защото след няколко пъти, в които му е било много забавно с вас, е усетил как се привързва. Нормалната реакция е да се отдръпне. Всъщност, повярвайте, и той самият не е съвсем наясно какво прави и защо го прави. Просто иска да чувства почва под краката си и да знае, че силата е в него. Както са казали: “Не те искам, но не те и давам.” На същия принцип действа и той. Когато види, че някой проявява внимание към обекта на желанията му, става по-активен. След като се увери, че опасност няма, се връща обратно в черупката си. Напълно противоречащо на всякаква логика.

Възрастова разлика

Когато хареса жена, която е по-малка от него, мъжът чувства несигурност. Смята, че тя все още не е достатъчно улегнала и няма как да гради сериозни отношения. В една определена възраст, когато се наживеят и находят по дискотеки с приятели, мъжете търсят някого, при когото да се прибират и който да се грижи за тях. Когато жената е много по-малка, той се страхува, че на нея тепърва  предстои да изживее неща, през които той вече е преминал. Това кара червената му лампа да светне и да направи крачка назад, за да не се окаже в ситуация, в която чака приятелката си да се прибере от нощен клуб в 3 сутринта. Всяко правило обаче си има изключения и доста често възрастта не е определящ фактор за държанието и мисленето на един човек.

Провалена предишна връзка

Това е може би най-често срещаната причина един мъж да бяга като опарен от жените. Доказано е, че силният пол изживява по-тежко разделите, особено след много дълга връзка. Макар външно да изглеждат равнодушни, мъжете забравят трудно първото любовно разочарование, а още по-трудно допускат до себе си друга жена след това. Притесняват се, че отново ще минат през същата болка. Най-често това се случва на хора, които са имали връзки над 3 години. Колкото по-нагоре се качва периодът на предишните му отношения, толкова по-невъзможен става следващият достъп до сърцето на господина. Но ако трябва да сме честни – търпението е едно от най-добрите качества в такова положение. Това, което не бива да правите при такава ситуация, е да подхождате агресивно с наранения мъж. Оставете го той да ви търси. Така ще се почувства спокоен, че не го притискате и по-бързо ще изгради доверието си във вас.

Мнението на приятелите му

Когато той има определен кръг от приятели, с които общува от години, се притеснява да допусне жена в него. Най-малкото защото се пита дали тя заслужава това и как ще се представи пред тях. Мой познат ми разказа как при запознаването на гаджето му с компанията се оказва, че тя е флиртувала с двама от приятелите му немного назад във времето. Неприятната случка е била достатъчна, за да се откаже от срещите за дълъг период от време. Друга срещана ситуация е, когато след такава среща мъжът казва: “През цялото време се молих да мълчи.” Най-често това се случва, когато жената прави неуместни изказвания, злепоставящи мъжа до нея.

Мога ли да издържам семейство

Понякога мъжете са притеснени дали имат достатъчно добра работа и позиция и дали са подсигурени финансово, за да могат да гледат семейство. Затова дават заден ход, когато се стигне до нещо сериозно. Правят го, за да си спечелят време и пространство, за да се почувстват сигурни в себе си. Има и такива, които, макар да нямат минуси в тази сфера, мислят по същия начин, защото успехите, които постигат, никога не са им достатъчни. Така отлагат обвързването с думите, че им е рано, и измислят всякакви оправдания да избягат от реалността.

Прекалено е зает

Това, разбира се, е само оправдание. Много мъже казват, че имат страшно много работа и на даден етап са фокусирани единствено върху кариерата си. Не е вярно! Отдадени са изцяло на работата си, за да запълват времето си и да не чувстват самота. Има и такива, които реагират панически, ако си представят, че трябва да променят обичайните си планове за деня, които почти винаги са едни и същи, а именно – къртовски труд през деня и сбирка в изцяло мъжка компания вечерта. Когато мъж трябва да промени навиците, е равносилно на бебе, което прави първите си стъпки до масата и обратно. А страхът от падане е най-големият враг.

Въпросът “Дали е различна?”

Ако мислите, че жените са единствените, които използват изрази като “И този е като всички останали” или “Дано се окаже различен”, то това изобщо не е така. Често ми се случва мои приятели мъже да посочват едно и също оправдание за това, че нямат половинка в живота си, а именно: “Не останаха свестни жени.” Това, разбира се, е твърде крайно и субективно. Но какво всъщност се има предвид? Факт е, че голяма част от младите момичета днес се възприемат по-скоро като принцеси, отколкото като жени. Отказват да вършат каквато и да е домакинска работа, а вечер може да бъдат забелязани най-често в нощните клубове. През деня пък не излизат от фризьорския салон и мола. Тогава някои мъже започват да се замислят какво бъдеще имат с такава жена. Истината е, че първоначално някои девойки може да се прикрият доста добре. След време обаче истината излиза наяве. И какво е разочарованието на мъжа тогава? Такова, че да побегне в посока, противоположна на всяка следваща.

Вижте и:⤵️
Жените се влюбват в мозъка а мъжете в очите
Нереални очаквания на жените
Златото влияе негативно на мъжкото здраве

Тагове

Свързани статии

Close