БилкиЗдравеЗдраве и храна

Бърза помощ от природата

Подобрете здравето с помощта на природата

Не пропускайте нашите публикации като се

Броколи и авокадо забавят остаряването

В някои плодове и зеленчуци – като броколите, авокадото  и краставиците, се съдържа една определена съставка, която според учените има подмладяващ ефект върху нашите клетки. Тя забавя увреждането на черния дроб и на очите, предпазва от намаляване на костната плътност и засилва метаболизма.

Учените тествали въпросната съставка върху възрастни лабораторни мишки, за да разберат дали тя ще успее да забави процеса на физическото остаряване. Те я поставили във водата на животинките и наблюдавали техните жизнени показатели в рамките на един месец. Така установили, че обменните им процеси се забързват и всички клетки в организма на мишките се регенерират много по-бързо от нормалното.

Броколи и авокадо забавят остаряването
Броколи и авокадо забавят остаряването

Отвара от гръмотрън при проблеми с теглото

Всяка четвърта жена е имала здравословни проблеми заради вредни протеинови диети или хапчета за отслабване. Оказва се обаче, че в природата си има лек за всичко. Старите хора казват, че всяко лекарство може да се замени с чай, който би оказал същия ефект върху организма. В този смисъл при проблем с теглото нашите баби са препоръчва ли отвара от гръмотрън Две супени лъжици от билката се запарват за ½ час в 400 мл вода. Течността се прецежда и се пие на 3 части – по около 100 мл. Най-добре е това да става след хранене, а не на празен стомах.

Куркумата пази от склероза

Куркумата пази от склероза
Куркумата пази от склероза

Прогресивното развитие на множествената склероза може да бъде забавена успешно с промяна в хранителния режим. Ленено семе, куркумата, градинския чай и рибеното масло са идеални за целта, твърди германският медик Томас Хайнтце. По думите му тези растения в определена комбинация могат да намалят възпалителната активност в мозъка. Той препоръчва също така и консумацията на жълт кантарион под формата на чай.

Вижте още и ⤵️
Билка лекува над 50 болки
Смес от билки топи излишните килограми
Бъдете здрави от билките в природата
Билки амулети

Тагове

Свързани статии

Close