Поверия и суеверия

Суеверия свързани с облеклото ни

Какви са суеверията свързани с дрехите?

Не пропускайте нашите публикации като се

От детството ни знаем, че обличайки си дрехата наобратно (предната страна отзад и задната отпред) ни чака приятна изненада. Но, ако облечем дрехата наопаки това не е на добро. Също така не бива да зашивате нещо, докато дрехата е облечена защото ще зашиете щастието си.

Особени поличби се отнасяли до отношенията с нечистите и отвъдните сили. Таласъмите например били изобразявани облечени в животинска кожа, с разменени обувки на краката. Затова, ако се заблудите в гората и не можете да намерите пътя, можете да се преоблечете като „таласъм“.

Закопчайте палтото или дрехата си обратно на посоката, съответстваща на вашата полова принадлежност (жените – от дясно наляво, мъжете – от ляво надясно) и разменете обувките си. Можете да обърнете дрехите си наопаки. Тогава горският „стопанин“ непременно ще ви приеме за свой и ще ви пусне да си вървите.

Суеверия за облеклото ни
Суеверия за облеклото ни

Съвременните парапсихолози тълкуват това суеверие по друг начин. В гората, казват те, има аномални зони, където присъства затворено кръгово излъчване, въздействащо на психиката. Затова, попадайки в такава зона, човек се движи в кръг. Безпорядъкът в облеклото разрушава този затворен контур и човекът се освобождава от „магията“.

Да обърнем внимание и на фасона на облеклото. Неслучайно на мода са миниполите и шортите. Работата не е в сексуалната революция, а в това, че тези дрехи са „настроени“ на една честота с околната среда. Така че късата пола не само ще спомогне да демонстрирате красивите си крака, но и ще подобри душевното и физическото ви състояние, ще привлече успеха към вас.

А максиправите форми, така любими на скромните дами, напротив, оказват разрушаващо действие върху аурата. Затова моделиерите са измислили поли с разрези, които препятстват изтичането на биоенергия. При мъжете, за щастие, панталоните имат два крачола…

И мъжете, и жените е полезно да носят колани – това повишава енергетиката, като не й позволява да изтича от психоенергетичния център, разположен на два пръста под пъпа (в далекоизточната езотерична традиция той се смята за хранилище на жизнената енергия).

Още един енергетически полезен детайл в тоалета са високите яки (поло) и шаловете. Те прикриват гърления енергетичен център – вишудха, който отговаря за енергията, изразходвана в процеса на общуване. Затова, ако имате основание да смятате, че в обкръжението ви има енергетични вампири, елегантният шал няма да е излишен при среща с подобни персони.

Вижте още и ⤵️
Цветовете на дрехите
Дрехите в сънищата

 

 

Тагове

Свързани статии

Close