Статии

Как да си направим рунически талисман за любов и щастие?

Сакралната азбука и руните

Не пропускайте нашите публикации като се

С какво започва обучението?

Правилно, първо научаваме буквите. От тях се формират думите, с които предаваме своите мисли и чувства. Излиза, че буквите имат своеобразнои спомагателно значение. Сами по себе си са безсмислени. Тала ли е наистина?

Сакрална азбука
Сакрална азбука

Първоначално азбуката е имала сакрален смисъл, нашата – също. Неслучайно буквите в старобългарския са наричани не просто със звукове, а с думи – “Аз”, “Буки”, “Веди”, и са образували фрази, представляващи своего рода послание. Уви, в нашата, както и в повечето съвременни култури смисълът на буквите е забравен. Останали са две сакрални азбукиеврейската и руническата.

Древните скандинавци са се отнасяли към своята азбука като сборник от свещени знания, мощно магическо оръдие. Затова са използвали буквите само в най-важните случаи, помнейки, че при честа употреба магическата сила намалява. Руните са нанасяни върху оръжията, за да сразяват безпогрешно. Правени са рунически надписи върху надгробни камъни, за да може споменът за починалия да надживее вековете. И разбира се, върху предмети, предназначени за магически обреди, в това число и любовни.

Всяка руна, сама по себе си, представлява талисман или амулет. Разбира се, при изработката тя е инициирана по съответен начин. Така че и вие може да създадете любовен рунически талисман.

Не забравяйте обаче, че руническата магия изисква абсолютна вяра и крайно уважително отношение. Силата на руните е особена. Ако проявите пренебрежение към правилата и законите ѝ, скъпо ще платите.

И още: руните не търпят насилие над личността и не могат да бъдат използвани за разваляне на любов и отнемане на партньор.

Руническият талисман може да привлече любовта към вас, да неутрализира силите, които ви пречат да постигнете лично щастие. Именно с тази настройка трябва да пристъпите към създаване на талисмана.

Руни
Руни

В древните магически практики руните са изсичани върху камък, метал дърво, понякога са нанасяни върху платове. Но да опитаме друг метод: да направим рунически талисман от най-древните материали, които хората са използвали в бита: брашно, вода и сол. Между другото детски играчки, направени от тази смес, всъщност представляват магически предмети.

Брашното е символ на живота, изначална храна на човека, излязъл от първобитното състояние. Солта е една от най-мощните изчистващи субстанции. А водата е елемент на прапаметта. Тя пази заложената информация, докато не промени състоянието си – не стане на лед или не се превърне на пара.

Изберете ден на растяща Луна. Най-добре е да пристъпите към създаването на талисмана в петък – ден, посветен на Один.

Седнете на масата, запалете ароматизирана свещ, за да се настроите на мастическия процес, който ви предстои. Вземете по шепа сол и брашно, смесете ги и добавете толкова вода, че да се получи твърдо, но еластично тесто. От него направете 3 плочки с дебелина около 1 сантиметър. Размерът е произволен. Но ги направете еднакви и хармонични.

Готовите плочки поставете пред себе си върху чист лист хартия. Вземете остър нож и с върха му изрежете върху всяка от тях по една руна: Анзус, Беркана, Дагаз.

Внимателно пренесете листа с руническите плочки на перваза на прозореца. За препоръчване е той да гледа на изток. Оставете ги там, докато напълно изсъхнат. През това време (не по-малко от 3 денонощия) вашите талисмани 3 пъти ще се инициират от Слънцето и Луната.

Следващата стъпка на инициацията на руническите талисмани е с помощта на стихиите. Вечерта отново седнете на масата, поставете пред себе си руните, запалете свещ, като поставите до тях 1 чаша с вода и 1 чаша със сол.

Всяка плочка с руно първо поставете в солта и произнесете: “Насищам те (името на руната) със силата на Земята, после я напръскайте с вода с думите : “Насищам те (името на руната) със силата на Водата. След това духнете върху нея с думите: “Насищам те (името на руната) със силата на Огъня. Вземете тънка четчица с червена боя и оцветете очертанията на руната. Когато боята изсъхне, сложете талисманите в торбичка от червен натурален плат.

Обредът трябва да се провежда всеки месец на новолуние. На маса застлана с чиста покривка, върху салфетка от небоядисан лен  поставете руните си в следния ред: Ансуз, Беркана, Дагаз. След това взимате всяка руна в ръка и като я държите в разтворената си длан, се обръщате към нея:

Ансуз – да получа даровете.

Беркана – пази, защитава , израства.

Дагаз  – да стигна целта и да победя.

След общуването с руните ги приберете отново в торбичката. Ако сте провели обреда в течение на няколко новолуния, а отношенията ви стоят на място, делата ви не помръдват от мъртвата точка и ви се струва, че няма никакъв прогрес, направете руната Иса и по пънолуние я счупете с нож с дървена дръжка. Парчетата изнесете на улицата  и изхвърлете през пътя.

Да пребъдат с вашите руни силите на великите стихии и да пребъде с вас любовта! 

Вижте още и ⤵️
Кой е вашият талисман според зодията
Червения конец – мощен талисман
Кои амулети ще защитят вашите близки
Талисмана на любовта
Как да си направим талисман за любов
Късмет с амулет
Магията на амулетите

Тагове
Close