Статии

Как да създадем райски климат в семейството

За щастлив брак и семейство

Не пропускайте нашите публикации като се

Причината за нещастните бракове е неразбирането на важността на самия брак. Бракът е въпрос на чест. Сексът също е въпрос на чест. Някога мъжете са били готови да се бият за жената, която обичат. И не за да я завладеят, а за да  спечелят сърцето ѝ. Усещате ли разликата между обектите на завоюване: тялото и сърцето! Всеки трябва да знае, че бракът е работа на зрели и сериозни хора, а не забавление за момченца и момиченца. 

Ако не сте научени на принципите на брака и просто живеете, както дойде, трябва да се учите да живеете отново.  Без истинско разбиране мнозина извращават понятието брак, понятието за семейство.

Как да създадем райски климат в семейството
Как да създадем райски климат в семейството

Оказва се, че е напълно възможно да се създаде райски климат в семейството. Светът е болен и една от болестите му е болестта на брака. Ако сте нещастни в брака, то вие сте нещастни въобще. Няма значение какво положение в обществото и каква длъжност заемата, няма значение колко пари имате в банката. Ако се прибирате в къщи, а там ви очакват конфликти, ще сте нещастни.

Съпрузите трябва да се отнасят един към друг с почит. Ако имате отлични отношения в службата, а у дома вдигате непрекъснато скандали, значи в действителност вие се преструвате на работното място. Научете се да почитате своя съпруг/а.

Първата степен на всяко брачно отношение е почитта един към друг. Как да проверите дали почитате своя съпруг/а? Никога не трябва да повишавате глас (нито вътрешно, нито външно). Има някои съпрузи, които нищо не казват на глас, но вътрешно “кипят”. И не само кипят – вътрешно те са изказали всичко, което са искали. Ако действително почитате своя съпруг/а, никога няма да си го позволите, никога няма да му/ѝ крещите.

Съпрузите трябва да се отнасят помежду си с разбиране, т. е. да се поставят в положението на другия. За всичко си има причина. Ако искате да успеете в брака, никога не бързайте да осъждате, не бързайте с изводите, а се опитайте да разберете и подкрепите човека.

Бракът – това е опит да се поставиш на мястото на другия. Ако живеете по този начин, ще успеете да създадете райски климат в семейството ви. Винаги си задавайте въпроса: “Ами ако аз не съм прав/а?” . Ако все пак направите грешка, помолете за извинение първи. Винаги! Когато сте прави и когато не сте прави.

За щастлив брак и семейство
За щастлив брак и семейство

А колко често се случва точно обратното! Съпругата казва: “Той ме обиди, той не е прав, затова нека той се извини!”. А той си мисли: “Нека тя ме помоли за прошка!”. Но ако сте благоразумни, ще знаете, че мирът в семейството има по-голямо значение от вашата правота.

Никога не задържайте обидата в сърцето си. Суровостта настъпва в отношенията, когато има обвинение. Никога не подозирайте своя съпруг/а. Доверявайте им се. Бъдете открити един към друг и семейството ви ще се превърне в рай за вас и ще ви носи радост и щастие. Нека вашият съпруг/а се превърне в източник на най-голямото ви удовлетворение. За някои такъв източник е работата, за други телевизорът или футболът. Трябва да общувате помежду си, да се стремите да развивате отношенията. Тогава ще започнете да получавате повече радост от общуването.

Благополучният брак – това е труд и отново труд. Нека вашето семейство стане център на живота ви. Ако такъв център и източник на вдъхновение е работата ви, един ден могат да ви уволнят. Бизнесът ви може да рухне. А ако (не дай Боже) се разболеете, работата ще продължи, само че ще я изпълнява някой друг. Приятелите ще ви идват само на гости (ако са истински приятели). И единственото, което винаги остава е вашето семейство. Колкото и да е “лоша” жена ви, тя ще ви напусне последна. Семейството ви е единственото, което имате. Ако него разберете навреме, ще го разберете чрез болка и страдание. 

Превърнете семейството си в източник на вдъхновение, радост и щастие и това ще ви помогне да успеете, ще ви спаси от много неприятност. Не бъдете “нощна стража” на улицата, винаги се връщайте у дома. Нека домът ви се превърне във ваше “гнездо”. Ако закъснявате, обезателно позвънете и предупредете съпруга/та и обяснете къде се намирате и защо закъснявате. Ако семейството е действително вашето “гнездо”, помнете, че птиците не летят нощем, а мирно спят в гнездата си. 

Вижте още и ⤵️
Линия на семейството
Зодията определя брака
Кой е подходящия месец за брак

 

 

Тагове

Свързани статии

Close