Здраве

Как да се справим със студените крайници през лятото?

Полезни съвети при студени крайници

Не пропускайте нашите публикации като се

Лято е. Температурите навън се покачват, а вашите крайници са студени. Запитвали ли сте се на какво може да се дължи това?

Краката могат да мръзнат поради особености на строежа на организма. Мускулният масив, който помага да се запазва топлината, именно в тази част на тялото е незначителен. Няма подкожна мастна тъкан, а има относително голяма по площ кожна повърхност, която отдава топлината. Именно за това през есента и зимата краката са подложени на засилено въздействие на студа.

Как да се справим със студените крайници?
Как да се справим със студените крайници?

Но, ако краката ви мръзнат навсякъде и винаги, дори и в най-горещите летни дни, причината може да бъде нарушено капилярно кръвообращение, свързано с един от следните проблеми:

  • локално нарушение на кръвообръщението
  • нарушение на прокарването на импулси по чувствителните и вегетативни влакна, на нервите на долните крайници
  • намалени функции на щитовидната жлеза

При наличие на един от тези симптоми е необходимо да се консултирате с лекар. Можете да следвате и някои общи препоръки:

  • отказване от тютюна и намаляване на алкохола
  • вземане на контрастен душ
  • масажиране на стъпалата
  • ходене боси (през лятото и навън, а през зимата – у дома, без домашни чехли)

Приемането на екстракт от Гинко Билоба също би помогнало, тъй като е установено, че той подобрява кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците. Това го прави подходящ за хора, страдащи от синдрома на “студените крайници”. Гинко Билобата спомага още за усилване на паметта и концентрацията, предпазва от инфаркт и инсулт, има благоприятен ефект при Алцхаймер, при шум в ушите и световъртеж, забавя процесът на загуба на зрението при възрастните хора, използва се при хора в депресивни състояния.

Действието на Гинко Билобата се допълва и подсилва от екстракта на гроздовото семе. Той е мощен антиоксидант. Екстрактът от гроздовото семе е по-силен от витамин С и от витамин Е. Престоява в тялото 72 часа като за това време се усвоява напълно от организма. Има противовъзпалително и антиалергично действие, забавя стареенето на кожата, предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри.

Висококонцентрирана комбинация от двата екстракта може да се намери във фитопродукта Ginko Vin. Той е уникален по своята същност продукт, тъй като представлява съчетание от две допълващи се и подсилващи действието си съставки – екстракт от Гинко Билоба (100 мл) и екстракт от гроздово семе (50 мг) Гинко вин не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Заради високото качество, контролирано в акредитивни лаборатории, специалистите препоръчват Гинко Вин при студени крайници, високо кръвно налягане, нарушено кръвооросяване, затруднения в паметта и концентрацията.

Не пропускайте да видите и ⤵️

Студени крайници
Студовата алергия най-опасна за младите

Тагове

Свързани статии

Close