Статии

Липсата на интимни ласки води до конфликти

Колко са важни интимните отношения в една връзка?

Не пропускайте нашите публикации като се

Когато стане дума за сексуалните отношения, не съществува идеален модел, който да подхожда еднакво за всяка двойка. Някои партньори дори след години съвместен живот не могат да си представят дори ден без секс, а на други им стига интимна близост веднъж в месеца. Експертите в областта на семейните отношения предполагат, че различните хора имат коренно различни сексуални апетити и те зависят от темперамента, характера и начина на мислене на конкретния човек.

Понякога дори в най-идеалните отношения нещо започва да куца и скоро се стига до срив във връзката. Ако си представим отношенията между двама души като добре смазана машина, то сексът е изключително важен чарк за нея.

Липсата на интимни ласки води до конфликти
Липсата на интимни ласки води до конфликти

С помощта на интимната близост влюбените се привързват още повече един към друг. Сексът е изключително важен за благополучието и на семейните двойки.

Ако един от партньорите както и преди изпитва желание, а другият не е в състояние да даде това, което се изисква от него, тогава се стига до негодувание, гняв и обиди. Негативните емоции се натрупват, напрежението се покачва и партньорите започват да се карат все по-често. Стига се до открита конфронтация.

Когато скандалите станат част от ежедневието, щастието и семейното благополучие стават невъзможни. Смята се, че стресът и общата неудоволетвореност значително подронват и физическото здраве. Но и самата липса на секс води до някои промени в организма.

В тялото на човек, който не изпитва удоволствие от секса, не се отделя достатъчно от хормоните, отговорни за доброто настроение (допамин окситоцин, ендорфини). Заради хормоналния дисбаланс, се наблюдават и промени в настроението. Хората стават по-раздразнителни. Гневът им е по-силен.

Съществуват и други негативни последствия от липсата на интимни ласки в семейния живот. Научни изследвания открили съотношение между удовлетвореността от интимните отношения и усещането за стабилност във връзката. Принципът е много прост – щом партньорът ви избягва близост с вас, то какво бъдеще ви очаква заедно?

Човек може да приеме пониженото либидо като сигнал, че на неговия партньор толкова му е омръзнала интимната близост, че се е превърнала в мъчение. Дори ако тези мисли нямат нищо общо с истината, неудоволетворения партньор се чувства отхвърлен и ранен. Самочувствието му е накърнено. Заради нанесената обида следват още гняв и конфликти.

Единственото решение, което може да спаси подкопаните отношения, е споделянето. Не е лесно да се изразят чувствата, да се сподели всичко с партньора, но е наложително, ако двойката иска да остане заедно. Партньорите трябва да бъдат пределно честни и да разкажат своите фантазии и желания.

Не се срамувайте да експериментирате. Еднообразието в секса омръзва след дългите години брак.

Вижте още и ⤵️
Кой е най-подходящия партньор според зодията
Какви сте в любовта според датата ви на раждане
Деня в който е най-вероятно да изневерите
Жените се влюбват в мозъка а мъжете в очите

Тагове

Свързани статии

Close