Статии

Как да събудим мозъка?

Тренирайте вашия мозък

Не пропускайте нашите публикации като се

Не само тялото ни се нуждае от тренировки, за да е в добра форма. Същото важи и за мозъка. За да бъде сивото ни вещество в добра кондиция, е важно всеки ден да му отделяме по 10 мин, в които да правим специфични упражнения и да го оставим да релаксира. Естествено, има и няколко трика за бързото му събуждане, ако в следобедните часове стане по-ленив.

Мисловните процеси се подобряват от аромата на розмарин, босилек и хвойна. Това е един от мързеливите начини за събуждане на мозъка, установиха специалистите. Нужно е само да капнем малко масло от тези билки върху специална ароматна лампа и да вдишваме. Или пък да потопим пръчици в шише с аромати на дъното. Мирисът ще стимулира мозъка в следобедните часове, когато обикновено човек губи концентрация и му се доспива.

Другият сравнително лесен начин да стимулиране мозъчната си функции е всеки ден да мием зъбите си с различна ръка (в понеделник с дясната, във вторник с лявата и т н) или път да се обличаме в пълна тъмнина, доверявайки се единствено на сетивата си за допир. Подобно упражнение е вид закачка за ума и помага за изграждането на нови връзки между различни неврони, категорични са лекарите.

Как да събудим мозъка? - рисуване на триъгълници
Как да събудим мозъка? – рисуване на триъгълници

А третият бърз начин за събуждане на мозъка е върху бял лист да направим 5 триъгълника с дясната ръка, а след това 5 кръга с лявата ръка. Уловката е, че това трябва да стане в рамките на 1 минута. По този начин развиваме и двете си мозъчни полукълба, смятат специалистите. Едно от нещата, на които трябва да обръщаме специално внимание, е способността ни да се концентрираме въпреки наличието на шум в офиса.

Вижте още и ⤵️
Жените се влюбват в мозъка а мъжете в очите

Тагове
Close