ЗдравеЛекове

Какво да направим при висока температура?

Рецепти при различни здравословни проблеми

Не пропускайте нашите публикации като се

Как да подпомогнем различни заболявания с народна медицина на основата на мед.

При възпаление на сливиците

Разтваря се 1 с.л. мед в 1 чаша топла вода. Жабуренето и гаргарата с вода и мед, премахват възпалението на сливиците, като очистват и зъбите, правят ги бели.

При висока температура

  • Портокалов сок с мед се използва при слаба перисталтика на червата и висока температура. Пие се с мед по 2/3 чаша сок, но не повече от 1 чаша. Медът се добавя преди да се изпие сокът.
  • Босилек. Листата на това растение са най-ефикасното средство при висока температура. В 1/2 вода се кипват 12 гр листа босилек. Отварата трябва да се приема 2 пъти на ден с 1/2 чаша мляко, 1 ч л мед и 1/4 л кардамон.
  • В 200 мл отлежало 3 годишно червено вино се слагат 5 зърна карамфил, 1 ч л канела на прах, 3 зърна черен пипер, по парче кора от лимон, портокал и ябълка, 3 с л мед, вари се 10 мин. Дава се на болни да пие при температура не по-ниска от 38,5 градуса.
Какво да направим при висока температура? - Босилек
Какво да направим при висока температура? – Босилек

При белодробна туберколоза

  • Натурален липов мед се смесва с 2,5 части сало от язовец и веднага се поставя в мазето, за да отлежи 2 седмици. Взема се 1 седмица по 1,5 – 2 ч л 3 пъти на ден, после се прави почивка 7 дни и отново се взема 1 седмица. След 2 месеца се отива при лекар за контролен преглед.
  • Да се смесят по обем 2 части изсушен рендосан корен хрян, 1 част корен репей, натурален мед – 4 части. Да се изкопаят корени на хрян, да се измият добре с течаща вода, да се подсушат и рендосат. Да се извадят корени репей, но само от млади едногодишни растения, без семена и също да се рендосат. Всичко се смесва , както е посочено в рецептата, и да се съхранява в затворен буркан. Приема се по 1 суп л на ден. Следете за самочувствието. Ако се подобрява дозата може да се увеличи.
  • Да се почисти глава кромид лук, да се сложи в малка тенджерка, да се затвори добре и да се запечата с тесто, после да се сложи във фурната. Когато тестото се изпече и се появи коричка, фурната се изключва и се оставя да изстине докрай. После се отваря капакът, отлива се сокът и се приготвя следния състав: сок от задушения лук – 1 част, смлени лешници – 1 част, топено краве масло – 2 части, натурален мед – 4 части. Всичко се размесва и се слага в съд с широко гърло, затваря се и се оставя да престои 2 денонощия на хладно. Пие се по 1 ч л 3 пъти на ден 30 мин преди хранене. Следете за самочувствието. Може да се приема 1 месец без прекъсване.

Вижте още и ⤵️
По рецепта на Ванга
Бъдете здрави от билките в природата
Билки амулети

Тагове

Свързани статии

Close