Поверия и суеверияСтатии

Енергетиката на подаръците

Как да приемаме подаръци за да не ни носят негативна енергия?

Не пропускайте нашите публикации като се

Гостите биват най-различни, а донесените от тях подаръци – невинаги безопасни. Макар и в красива опаковка, те могат да ви изиграят зла шега: да привлекат негатив, болести, беди. Как да постъпите? Научете се правилно да приемате подаръци!

Астрална информация

В кодекса на подаръците има няколко табута: да не се подаряват ножове и остри предмети (за да няма раздори в семейството), носни кърпички (за да не се налага този, който получава подаръка да плаче), огледала (за да не навредят на здравето). Но малцина знаят, че абсолютно всеки подарък представлява енергоинформационен носител, върху който, като на компютърен диск, се записва астрална информация за дарителя – за неговите чувства, мисли и намерения. По този начин заедно с подарената вещ получаваме и своеобразно писмо, което сваля информация от нашата аура.

Енергетиката на подаръците
Енергетиката на подаръците

Ако енергическото послание е добро и дарителят искрено ни желае всичко най-хубаво, подаръкът ще носи само полза. Ако е обратното, нищо добро не ни чака. Към недобронамерените подаръци се отнасят например скъпи вещи, които са купени със свито сърце, с последните останали до заплата пари. Уви, такава щедрост се превръща в истински проблем. Не са на добро и подаръци поднесени от болен или намиращ се в стресова ситуация човек. В този случай част от негативната му енергия преминава заедно с подаръка към вас.

Особен случай са изпросените неща. Ако млада дама често мрънка на кавалера си за украшения и дрехи, тя трябва да знае, че любимият ще хвърли всичко това в краката ѝ, но не с най-светли чувства. А това ще нанесе осезаем удар върху отношенията им. 

Тогава да се откажем ли от подаръците? Съвсем не. Просто трябва да сме внимателни.

Закон за запазване на енергията

Правило 1

За всички съмнителни предметиогледала, носни кърпи, ножове, трябва да платите на дарителя поне 1 стотинка.  По този начин задействате магическия закон за съхранение на енергията. Според него колкото лошо е дошло при вас, толкова и ще върнете. Парите, преминаващи през хиляди ръце, притежават огромен енергиен потенциал. Затова дори най-малката сума е достатъчна да се разплатите с дарителя. Забележете, вие няма да му нанесете никаква вреда. В този случай (ти на мен ножче – аз на теб – стотинка) всеки си остава със своето количество енергия. 

Правило 2

Бъдете наблюдателни и обърнете внимание с какво настроение ви поднасят подаръка. Разбира се, не бива да се превръщате в подозрителен досадник и в отговор на проявената любезност да разпитваме как се чувства дарителят. Но ако в момента той изглежда тъжен или уморен, внимавайте и не бързайте да разопаковате подаръка. Благодарете и под никакъв предлог го оставете на страни, но изложен под слънчеви лъчи. Докато се намира под живителната светлина (за целта са достатъчни и 10 мин), поинтересувайте се как вървят делата на дарителя. А след това вече смело разопакойвате подаръка.

Друго прекрасно магическо средство за изчистване на предмети е течащата вода. Прибягвайте към нея, ако дарителят е болен. Изплакнете подаръка и го използвайте смело. 

Правило 3

Никога не приемайте в дар нещо, което не е влязло в употреба на неговия собственик. Най-често бившият стопанин на подаръка, без да знае, активизира механизма на разрушението и поднесената вещ едва ли ще ви служи дълго.

Дар от “подплънка“

Понякога вредните подаръци се поднасят съзнателно. Да се защитите от тях, е много по-сложно, защото тези вредоносни дарове са заредени с негативна енергия с помощта на заклинания и ритуали. Някой се опитва да ви отмъсти, други се стремят да прехвърлят бремето на болестите и неуспехите от своите на вашите плещи.

Най-често коварният дарител избира метални предмети, защото желязото, среброто и златото са най-добрите проводници на тънката енергия. Върху тяхната кристална решетка вредоносната информация се записва лесно. 

След посещението на негативно настроеният гост в дома могат да се появят неприятни изненади – например нишки и косми, заплетени в кълбета, пръст, боклук, обелки от семки, козина, сол, счупено стъкло, пера. Естествено, никой не поднася открито подобни “сувенири“. Те се подхвърлят в най-отдалечените кътчета на стаята, където домакинът рядко наднича.

За да се обезопасите от енергийната мръсотия, проведете следният ритуал. Забийте 3 абсолютно нови игли в прага с върховете нагоре и произнесете: “Който донесе, той да отнесе. Имам 3 игли и Пресвета троица. В името на Отца и Сина, и Светия дух. Амин!“.

Приемам, връщам

Несъмнено най-простият и ефективен начин да се избавите от подобни “дарове“, е да не каните у дома хора, които са враждебно настроени към вас. И разбира се, да не приемате от тях никакви, дори скъпи и ценни подаръци. Ако става дума за помирение между роднини или за урегулиране на конфликт, най-добре пренесете беседата на неутрална територия.

Ако не успеете да избегнете нежеланата визите, а и гостите не идват с празни ръце, в никакъв случай не докосвайте подаръка, преди да сте го изчистили енергийно. Можете да помолите някой от другите гости, които не живеят в дома ви, да го вземе. Той няма да навреди на страничния човек, а вие ще се предпазите от неприятности.

След като злият гост напусне дома ви, внимателно огледайте всичко ъгли, пространството под килима и под шкафовете. Ако откриете “подарък“, изгорете го, без да го пипате с голи ръце.

Случва се след гости в семейството да избухне конфликт или някой да се разболее. Помислете кой от подаръците би могъл да е опасен. Най-добре е да го върнете на дарителя или да го закопаете извън дома. Не забравяйте да произнесете: “Приех, върнах, който го е дал, той да си го вземе. Амин!“.

Друг метод е рано сутринта да загреете в тигана обикновена готварска сол и да я посипете по ъглите на дома. Това ще неутрализира действието на магията.

Избираме подарък

Първо, подаръкът трябва да ви харесва лично на вас. Не подарявайте неща, които не бихте купили за себе си. Второ не надскачайте финансовите си възможности.

Преди да го подарите, подръжте го в ръце и мислено пожелайте всичко най-светло и хубаво на бъдещия му собственик. Подарявайте с добри думи – словото има огромна сила.

И накрая, от гостуването в чуждия дом обезателно донесете нещо за ядене: торта, бонбони, плодове. Храната е символ на здраве и благосъстояние.

Вижте още и ⤵️
Проклятия и видове негативна енергия
Подарък според зодията
Предпазване от негативна енергия
Отървете се от негативната енергия

 

Тагове

Свързани статии

Close