Статии

Гадаене със златни украшения

Каква е симовликата на златните украшения?

Не пропускайте нашите публикации като се

Във всички времена златото е демонстрирало статуса на собственика си, високо се е ценяло, служело е за обменен еквивалент и средство за натрупване на богатства. Смятано е за метал на Слънцето, символ на царственост и сила. Украшенията, особено златните, още в древен Вавилон и Египет са използвани за отблъскване на “лоши очи”, както и за гадаене…

Гадаене със златни украшения
Гадаене със златни украшения

Символика и знаци

Навярно сте забелязали, че много жени в различни периоди от живота си предпочитат различни украшения. И това не е случайно.

Символиката на бижутата е следната:

Корона, диадема, в по-малка степен златни или позлатени фиби и украшения за носа показват властна натура, реална власт, издигане в социума.

Обеците свидетелстват за принадлежност към определен социален кръг – колкото са по-едри, толкова по-голямо търпение има собственичката им. Малките и много скъпи обеци означават консерватизъм. Едрите, украсени с голям брой камъни, издават известно високомерие. Дългите и едри обеци, в които се отдава предпочитание на ювелирната изработка, а не на известността на марката, говорят за индивидуализъм и затвореност на дамата.

Огърлица, колие, верижка с медальон е символ на висок пост и отговорности, свързани с него. Самостоятелните дами предпочитат верижки с медальони. Майките на семейства или дамите, намиращи се под опеката на съпруга, по-често носят колиета. Независимите жени, но готови да приемат властта на мъжа си над себе си, избират огърлици или нанизи.

Гривната символизира умението да се защитаваш, както и степента на отговорност пред хората, общителност, способност да създаваш социални връзки и да организираш кръг от съмишленици. Множество гривни – много кръгове на общуване; тънки гривни – по-малко задължения по отношение на собствения кръг; широки, масивни гривни – сериозно отношение към своето обкръжение.

Пръстените са показател за лична сила, авторитет или стремеж към завоюване на уважение сред хората.

Брошките са определено отличителна черта в характера, нещо особено и загадъчно, това, често е трудно да се разбере. Брошката е най-силното оръдие на женската привлекателност, което не всички умеят да използват. Тя е примамка и сексуален ориентир.

Цветът има значение

  • Розовото злато предпочитат романтичните натури.
  • Жълтото се харесва на смелите и дръзките хора.*Бялото предпочитат практичните и съвременни личности.
  • Зеленото ( почти жълто ) злато е избор на авантюристите.
  • Черно злато избират хора, склонни към самовлюбване.
  • Изделия от различни видове злато едновременно обикновено носят многостранните, противоречиви, но много оптимистични личности.

Магически практики с украшения

Необходим вие здрав шнур и няколко от любимите ви златни украшения от различни видове – например три пръстена, две гривни, няколко единични или двойки обеци и нагръдни украшения, брошки, фиби за коса. Нанизвате ги безразборно на шнура и завързвате краищата му на възел.

Ясно формулиран въпроса. Намисляте число, но не прекалено голямо, за да не превъртате украшенията на шнура цял час. Определете за себе си къде е началото и къде – краят му, и започнете да ги отброявате. Ако на шнура са 5 украшения, а сте намислили числото 10, когато стигнете до края, започвате отначало. Десетото по ред украшение ще стане отговор за вашия въпрос.

Ако това е широка гривна от розово или бяло злато, отговорът може да е приблизително следният: отношенията с даден човек ще внесат в живота ви известно разнообразие и контраст от романтика и практичност (розово и бяло злато). Освен това ще ви донесат нови запознанства, ще ви въведат в кръга, където може би вашият избраник е лидер (широката гривна).

Ако отговора на въпроса ви се е оказала дебела къса верижка с медальон, можете да направите извода, че вашият приятел няма големи планове, но ще ви “хване за гърлото” и ще ви държи здраво (на къс повод), опитвайки се да натрапи своята опека.

Опитайте, пофантазирайте, натрупайте опит. Китайската мъдрост гласи, че действие, повторено хиляди пъти, се превръща в майсторство.

Вижте още и ⤵️
Златото влияе негативно на мъжкото здраве

Тагове
Close