Статии

7 секунди за да ви харесат мигновено

Кое ни привлича в хората при запознанство?

Не пропускайте нашите публикации като се

Знаете ли, че когато се запознаем с някой ни отнема 7 секунди, за да решим дали този човек ни харесва?

Вижте кое ни привлича по време на тези пъви 7 секудни:

От първото „здравей“

Най-лесното и най-пренебрегваното нещо е поздравът. Вместо да започвате разговор от нищото, което може да накара хората да се съмняват в искреността ви, направете усилие да се представите с просто „здравейте“ или „здрасти“. Кажете го с усмивка и сте на пътя към социалния успех.

7 секунди за да ви харесат мигновено
7 секунди за да ви харесат мигновено

Усмихнете се и светът ще ви се усмихне

Придружете всяко социално взаимодействие с искрена усмивка и срещите с нови хора ще бъдат истинско удоволоствие. Хората помнят другите според това как са ги накарали да се чувстват. Усмивката води до отделяне на ендорфини и хората естествено ви свързват с положителни чувства.

Очите

Погледът в очите е универсален знак за социална увереност, честност и отвореност. Повече от половината от общуването е визуално, тъй че погледът в очите веднаги ви прави по-харесвани. Разбира се, важно е да не се взирате дълго и настойчиво.

Помнете, че не става въпрос за вас

Класическата грешка, която хората правят, когато са нервни, е да говорят за себе си. Но един от най-добрите начини да ви харесат още от първия момент е да проявите искрен интерес към човека, който стои пред вас. Задавайте обмислени въпроси, и най-вече – слушайте внимателно!

Излъчвайте позитивност

Положителната нагласа е заразна и всички искаме да се обграждаме с хора, които правят света малко по-радостен. Направете съзнателно усилие да избягвате отрицателните съждения и човекът ще запомни вас, а не вашите оплаквания.

Всичко е в ъглите

Езикът на тялото има завладяваща сила за първото впечатление. Предайте интерес към човека, като едва забележимо се наклоните напред, докато говори. Представете си, че той или тя е единственият човек в стаята в този момент и вашият искрен интерес ще проличи.

Отвореност

Много сигнали могат да се изпратят за 7 секунди, така че използвайте тази възможност и покажете на човека, че сте отворени и може да ви се има доверие. Това най-добре се постига чрез отпуснат и отворен език на тялото – не кръстосвайте ръце, разкопчайте връхната дреха, стойте изправени, но в никакъв случай вдървени.

Вижте още и ⤵️
Какъв е вашият характер
22 характеристики на емоционално силните хора/
Как да бъдем по-уверени

 

Тагове
Close