Съвети за добър сън

Половият акт подобрява качеството на съня

За качествен сън всяка нощ

Не пропускайте нашите публикации като се

На хората, страдащи от проблеми със съня, учените препоръчали да се отдадат на секса. Оказало се, че интимните контакти преди сън позволяват да се спи много по-качествено и дълбоко.

Австралийски учени предполагат, че за повишаване на качеството на съня хората трябва да отделят повече време и сили за секс. Любовните игри преди сън осигуряват максимално пълноценна нощна почивка, както показват многобройни наблюдения. Зависи от взаимното удоволствие на партньорите. Ако един от тях получава удоволствие от секса, а другият не, то и двамата няма да спят нормално.

Половият акт подобрява качеството на съня
Половият акт подобрява качеството на съня

Като цяло наблюденията показали, че 64% от хората, които правили секс преди сън, впоследствие спали по-добре. В проучването участвали 460 доброволци на възраст от 18 до 70 години.

Изследването показало, че на съвременните хора им е все по-трудно да се “изключват“ преди сън. Виновни са съвременните технологии и времето, което хората губят в общуване чрез смартфони и компютри. Но когато човек се отдава на интимни ласки, то той обикновено не мисли за това, което го очаква на следващия ден в работата. “Изключва“ се лесно от всякакви други мисли, които иначе биха го стресирали. Той не обръща внимание на своя телефон. Така се намалява стресът. Организмът се отпуска особено след достигане на оргазъм.

По-рано в хода на друго подобно изследване учени от Великобритания изяснили, че качественият сън през нощта и високото сексуално удовлетворение оказват по-голямо въздействие на психологическото самочувствие на човека, отколкото материалните придобивки. С други думи, добре наспиващите се и наслаждаващи се на секса хора, изпитват по-голямо удоволствие от живота, отколкото тези, които печелят много пари, но при това не спят добре и са сексуално незадоволени.

Вижте още и ⤵️
Липсата на интимни ласки води до конфликти
Сексът прави жената да изглежда млада
Тайната на идеалния секс
Половината жени избират съня пред секса

 

Тагове

Свързани статии

Close