Гледане на ръка

Гледане на ръка – хиромантия

Не пропускайте нашите публикации като се

Изкуството на гледане на ръка или Хиромантия

Гледане на ръка - хиромантия
Гледане на ръка – хиромантия

Гледането на ръка или предсказването на ръка се прави с цел да се определят личностните качества на човека, съдбата или бъдещето му с анализиране на дланта му.

Нарича се още хиромантия.

Всъщност гледането на ръка не се прави само по дланта, но включва също и пръстите и ноктите.

С разчитането на дланта, формата и размера на ръката, дължината на пръстите, ноктите и не само, можем да предвидим чертите на характера, здравето, богатството, мъдростта, кариерата, брачния живот и още много други аспекти.

Основи на гледането на ръка

Корените на гледането на ръка можем да открием в Индия както и в китайската астрология, а също така и в древен Рим са правели предсказания на база гледане на ръка.

От древни записки намерени по руини в Индия и надписи от браманизма, откриваме, че гледането на ръка всъщност било много популярно в Индия.

В Китай хиромантията също има дълга история. Тя била доста използвана и популярна по времето на династията Джу, която е на около 3000 години.

Първата сръвнително пълна и систематично описана литература относно гледането на ръка откриваме в западната династия Хан (202 пр. хр. – 9в.) която не написана от Ху Фу.

На коя ръка да гледаме

Преди да си гледате на ръка, трябва да изберете правилната на която да гледате. Има доста изписано по въпроса. Някои хора смятат, че трябва да се гледа дясната ръка на жените и лявата на мъжете.

Всъщност и двете ви ръце са еднакво важни при гледането. Но едната е доминантна а другата е пасивна. Лявата обикновено показва дали сте родени с физическото и материалното, а лявата показва какъв ще сте в живота. Така, че – дясната ръка е доминантна, а лявата я допълва.

Гледане на ръка -Хиромантия
Гледане на ръка – хиромантия

Основни линии който да разчитате

В гледането на ръка, основните линии са 3 – линия на животалиния на главата (също линия на мъдростта) и линия на сърцето.

Но също така има и други линии, които също са важни при гледането, като – линия на семействотолиния на съдбаталиния на слънцетолиния на децаталиния на парителиния на здраветолиния на пътуването и линия на интуицията.

Тагове

Свързани статии

Close