НумерологияСтатии

Финансова нумерология

Нумерологията на парите

Не пропускайте нашите публикации като се

Преди хиляди години хората измислят нещо, което става по-ценно от всичко на света – парите.

След здравето този проблем е най-вълнуващата тема още по времето на Адам и Ева. Понякога обективните закони на икономиката не се справят с решаването на тази задача и тогава на помощ идва езотеричната магия. И по-точно – нумерологията на парите.

финансова нумерология
финансова нумерология

Числото 0 и 1

В магията числата нула, единица и двойка са равносилни и равнозначни. Това е цяло, единно, всеобемащо. Защото разговорът за единицата е равносилен на беседата за нулата, т.е. за нищото.

Числото 2

Числото „две“ във финансов смисъл е символ на бедност и икономия. Освен това „две“ е и чувство за дълг, необходимост да делите, да споделяте, да отдавате и да жертвате.

Когато става дума за пари, трябва да се страхувате от „две“. Да дадете заем 20 (200 или 2000), означава, че нямате гаранция, че ще си получите парите обратно. Нещо повече, парите ви ще изчезнат при вашия длъжник като вода в пясък: нищо няма да бъде купено, но всичко ще бъде похарчено. Ако ви изплатят някоя от назованите суми, знайте, че това не са пари, а троянски кон.

След кратковременен успех очакванията ви ще се окажат напразни. Обсъждайки величината на възнаграждението или заплатата ви, пазете се да споменавате гореприведените цифри. Нека уговорената сума бъде макар и със стотинка повече или по-малко. 

А сега да се обърнем към покупките и цените. Знайте, че придобитата за „двойна“ сума вещ може да се окаже ненужна или да ви разочарова. Също така не бива да държите пари едновременно в два портфейла, в два джоба или в две банки. Работата е там, че двойката е синоним на измама, мошеничество и кражба. Не напразно крадците и измамниците от китайския ад Дюй са наказвани във втория кръг. 

Числото 3

Числото „три“ е динамично и отворено. То означава появата на ново качество, потенциал, разширение на малкото до голямото. Тройката неизменно символизира частната инициатива, действия, постъпки, възникване на нова ситуация.

Тройката свидетелства по-скоро за движението на капитала и за разходите, отколкото за натрупването. Затова е трудно да оставите „за черни дни“ суми като 30 (300, 3000). Бързо ще бръкнете в  „касичката“ и ще започнете да я опустошавате.

Затова пък е добре тези суми да ги вземате на заем. И то не веднъж, а три пъти. Защото според английската поличба трябва да вземете до три пъти заем от един и същи човек. Ако сте решили да си купите билет от лотарията, вземете едновременно три – така ще увеличите шансовете си десет пъти.

За „тройна“ сума е добре да се правят важни постъпки, с тройката може да започне нещо ново. Но числото „три“ често намеква и за рисковано търговско начинание. Освен това свидетелства за лекомислено отношение към парите или за несъответствието на вложените усилия на полученото възнаграждение.

Числото 4

Числото „четири“ предполага стабилно материално положение, добра заплата, пенсия, спестявания за черни дни. То означава и предсказуемост във финансите, надеждност, а от там и гаранция за бъдещето, заслужено заработена със собствен труд. Парите ви няма да изчезнат, ако се запасите с 40 (400 или 4000); ще започнете да ги харчите тогава, когато решите, и за нуждите, които сте предвидили по-рано.

Четири символизира семейния бюджет и процентите от банковите влогове. То е и знак на разумната икономия и възможност за планиране на бюджета.

Четирима партньори могат да започнат надежден бизнес, ако се доверяват един на друг. Но ще се наложи да печелят всичко със собствения си труд. Четворката – това е стандартна ситуация, изискваща стандартни решения.

Инициативата в сферата на четворката е наказуема. Заплати от суми като 400 или 4000 се изплащат редовно, но за повишение ще трябва доста да почакате. Малки постъпления на пари от четири места е идеалният случай за тези, които обичат да живеят на широко и не обичат да рискуват. Числото „четири“ може да означава рамки, правила, липса на материален растеж, дори застой в икономиката.

Числото 5

Ако тройката е просто създадена за финансови начинания, четворката – за съхранение и натрупване на парични знаци, то числото „пет“ сигнализира, че е дошло време с лекота да харчите или добросъвестно да се разпоредите със спечеленото. Т. е. петицата едновременно предразполага към разходи и покупки, предвещава умножение на капитала в бъдеще, призовава човека към дългосрочно планиране.

Да пазите в сейф суми от по 50, 500, 5000, е противоестествено: въпреки това ще започнете бързо да го харчите. Затова пък ще вие лесно и приятно да пръскате тези пари на вятъра – за развлечения и удоволствия. Затова такива суми трябва да се вземат на пътешествия, в отпуска, в ресторанта. Петицата носи щастие в парите.

Числото 6

То ръководи здравия смисъл и въобще сметките с парични знаци, щом във финансовия ви живот се е появила шестицата, време е да затегнете коланите.

Шест символизира рутинните периодични, привични суми – за храна, облекло, за вноски по заемите… Шест е службата, работата от – до, ежемесечната заплата. Шестима работят и печелят, но не грабят банки. Затова, ако в колектива сте шестима, ще трябва да работите и да получавате това, което ви се пада, но не и доход като манна небесна.

Шест означава самостоятелност в определени рамки, а във финансовата област – известни ограничения, с които обаче можете да се примирите. Това е силата на навика, липса на частна инициатива и дори педантизъм и формализъм в изпълнение на задълженията. Човекът на шестицата не е господар на положението, но не е и слуга на ситуацията.

Числото 7

Седем за парите е лошо, дори опасно число. Всичко материално обича стабилността, а не изненадите. Седмицата създава такива ситуации по отношение на живота, имуществото и парите, които са необясними и неподвластни на човека.

Седмицата – това са загуби и придобивки поради сблъсъка на наивните с нечистите ръце. Компания от седем души не може да умножава капитала си. Тяхната дейност е неразделна от престъпленията, измамата, риска, загубата на имущество. За седмицата парите са презрения метал. Суми от 70, 700, 7000 не бива да се пазят, да се дават и да се вземат на заем, да се влагат в банка, да се завещават, да се доверяват на някого. Помнете, че “ 777 “ носи доход само на собствениците на казина, а не на техните посетители.

Седем е и нужда, бедност на границата на безизходицата. Седмицата е превъзходство на духовното над материалното, на вярата над вещите, на идеята над реалността.

Числото 8

То е символ на вечното движение на парите и имуществото, на колебанията около установена от обществото и пазара величина. Осмицата говори за парични постъпления от различни източници. Това число е индекс на финансовата активност, продажба и покупка, импорт и експорт, печалба и загуба, доходи и разходи, завещания и наследство. Тя е това, което зависи от политиката на цените, от макроикономическите показатели.

Ако искате да купите акции – вземете осем броя, а още по-добре осем различни акции. Осем е число и на разкоша, и на умереността, и на постоянните финансови промени.

Числото 9

Девет няма особено отношение към парите и благосъстоянието. По-скоро то свидетелства за липсата на пари или загубата на интерес към финансовите проблеми. Деветката дава на човека мъдрост, разбиране за това, че щастието не е в парите.

Не е добре да оперирате със суми като 9, 90, 900, 9000. Партньорите, споменаващи такива суми, нямат инициативата и желанието да спечелят. По-добре стойте по-далеч от такива бизнесмени. Но приведените по-горе суми можете да подарявате, да похарчите за покупка на произведения на изкуството и да влагате в културни проекти, както и за благотворителност.

Числото 10

Да говорим за „десет“, значи да говорим за нищото. Тази категория е чисто математическа. И не могат да се дават магически съвети. Същото се отнася за 100, 1000 и т. н. Десет също е единица, но най-често – много по-лоша от нея.

Вижте още и ⤵️
Как числата управляват здравето ни
Нумерология – съдбовно число
Нумерология според номера на дома
Рождената ни дата – нумерология
Колко сме сексуални според нумерологията
Нумерология според петте елемента

Тагове

Свързани статии

Close