Статии

Съществуват ли ангелите?

Мисията на ангелите

Не пропускайте нашите публикации като се

На съществуването на ангелите днес се посвещават книги, музика създават се филми. Собствено определение на ангелите дават и привържениците на НЛО, спиритите и езотериците. Рационалистите отричат по принцип идеята за реалността на тези безплътни същества…

По напълно разбираемо причини в последните няколко десетилетия този въпрос вълнува по-осезаемо хората. В тази връзка, в богословието дори е създаден специален раздел, наречен “ангенология“.

Съществуват ли ангелите, разбира се, е доста сложен въпрос. Но трябва да се каже едно: край всеки човек на земята определено има нещо, което го пази от беди и му помага да се справи с все по-честите изкушения. 

Съществуват ли ангелите?
Съществуват ли ангелите?

В свещеното писание ангелите са представени като Божии посланици. В “Откровение“ за тях се споменава 32 пъти. Описвайки престола на Бога, Йоан разказва, че около него са събрани “четири животни, отпред и отзад пълни с очи: първото животно приличаше на лъв, второто животно – на теле, третото животно приличаше на хвърчащ орел, а четвъртото животно имаше лице като на човек”.

Мнозина си задават въпроса защо ангелите – помощниците на Бога, приличат на животни. Юдейските равини казват, че това са най-важните животни за човека. Най-възвишеното и разумното от тях е човекът. Птиците са представени от орела, домашния добитък – от телеца, а зверовете в пустините и горите – от лъва. Но освен това всички тези животни представляват също и различните функции, които изпълняват ангелите.

Телецът символизира достойнството и трудолюбието. Понякога се случва да усещаме страшна умора и да ни се ще да оставим всичко. В такива ситуации трябва да помолим сила от ангелите, когато ни се струва, че нищо не можем да направим.

Орелът е олицетворение на скоростта. Случвало ли ви се е някога да се намирате накрая на пропаст, в автомобил, чието управление сте загубили? Мнозина очевидци разказват, че просто усетили как невидими ръце са изтръгвали кормилото им и са намалява ли скоростта за да бъде избегната страшната катастрофа.

Човекът символизира мъдростта, знанията, способността да намира най-доброто решение. Ако изпаднете в ситуация, когато вие нужна мъдрост, обърнете се към ангелите и те ще ви помогнат да намерите изхода, който постоянно подминавате. Това е четвъртият ангел пазител

Ангелите са същества, създадени от Бога още преди да се появи земята. Те участват в великата битка срещу своя събрат – Луцифер, който въстава срещу Бога. Измамникът успява да привлече на своя страна част от ангелите, които след това са низвергнати заедно с него на земята. Но повечето от небесните същества запазват вярност към Господа.

В последните глави от историята на нашата земя, написана от Бога, ангелите имат много важна мисия, свързана със съдбата на човечеството, може би именно те ще спрат катастрофата, от която всички се страхуваме и за която постоянно говорят медиите.

Нима не ви утешава самата мисъл, че ангелите, в които не вярвате, все пак съществуват и бдят над нашето спокойствие и здраве в най-сложните за нас моменти?

Но съществуват ли ангелите наистина, или са просто образи създадени от човека и от времето?

Според някои учени ангелите са извънземни същества, слезли на нашата планета. За това свидетелства и историята на цивилизацията на маите, които се покланят на невидими слезли от небесата богове. Може би това всъщност са те – нашите ангели пазители.

Повечето от нас обаче вярват в съществуването на ангелите. Но дори и в този случай мнозина използват възможността да прехвърлят своята вина и неуспехите си на Божиите посланици. Защото ангелите са призвани да ни пазят от постъпки, които причиняват зло. Те постоянно бдят и са нащрек да не ни се случи нещо лошо. Колко ли пъти сами сме се подлагали на опасности, от които само те са били в състояние да ни измъкнат невредими?!

Вижте още и ⤵️
Легенди за Ангелите
Кой е твоят ангел хранител според зодията ти?
Ангелите – как те ни помагат да сбъдваме желанията си
Поверия срещу нечистата сила
Как да материализираме мислите си?

Тагове
Close