Именни дни

Св. мчци Адриан и Наталия

Св. мчци Адриан и Наталия - 26 август

Не пропускайте нашите публикации като се

Името Адриан произхожда от Хадрия, град в северна Италия, дал името на Адриатическо море (легендата за Адриа вижте във видеото горе).

Името Наталия идва от латинския глагол natale, в превод, раждам или родна, рождена.

Св. мчци Адриан и Наталия именници: АДИ, АДРИАН, АДРИАНА , АДРИЯН, АДРИЯНА, АДРИАНА, АДРИАННА, АДРИЯННА, НАТАЛИ, НАТАЛИЯ, НАТАНАИЛ, НАТАША

Изберете Пожелания за имен ден

Ето и кратко видео с информация за празника ⤵️

💌 Абонирайте се за нашия видео канал за да не пропуснете следващото ни интересно видео по темата!

Император Максимиян издал заповед да бъдат заловени всички християни и да бъдат съдени. Голяма част от тях се скрили в планините около Никомедия.

Един ден войниците открили в непристъпна пещера 23 непокорни християни и ги отвели при императора. Християните били хвърлени в тъмница и подложени на мъчения.

Адриан и Наталия от НикомедияАдриан, знатен и богат човек, бил свидетел на изтезанията и непостижимото за него, като езичник, търпение на християните. Под влияние на поразилото го впечатление той взел да ги разпитва каква награда очаквате от своя Бог за това чудно тяхно търпение. И в разговора с едва дишащите от телесна изнемога мъченици Божията благодат се докоснала до добрата душа на Адриан.

Св. мчци Адриан и Наталия - 26 август
Св. мчци Адриан и Наталия – 26 август

Трогнат от тяхната непоколебимост, той сам поискал да бъде съден, като християнин. Разгневеният Максимиян заповядал да го оковат във вериги и да го хвърлят в тъмницата. Довели и Наталия, неговата съпруга, която докрай била при него и го ободрявала чрез вярата в Бог и в блажения задгробен живот и имала утехата да го види непоколебим в мъченически подвиг и радостно сред мъчения да предава душата си Богу.

След нечовешки изпитания и големи страдания мъчениците били осъдени на смърт. Телата им събрали боголюбиви християни, които отнесли телата им в град Византион и ги погребали.

👉Календар с Именни дни

👉Вижте всички Именни дни през Август

Вижте още и ⤵️
Пожелания за имен ден
Пожелания за имен ден на жена
Пожелания за имен ден на мъж

Тагове

Свързани статии

Close