Статии

Как да приготвим багажа си за следващото пътуване?

Съвети за приготвяне на багаж при пътуване със самолет

Не пропускайте нашите публикации като се

Дългоочакваната ваканция чука на вратата. Преди да тръгнем трябва да си оправим багажа. С какво пътувате вие? С раница, чанта, сак или куфар? Има моменти в, които всеки се чуди с какво е най-добре да тръгне. Какво да вземем със себе си и какво няма да ни потрябва? Раницата не е ли твърде малка а пък куфарът твърде голям? Ако и вие имате тези дилеми всеки път преди да тръгнете на екскурзия, ние ви предлагаме няколко практични съвета.

Как да приготвим багажа си за следващото пътуване?
Как да приготвим багажа си за следващото пътуване?

Не взимайте неща “за всеки случай”

Отивате на почивка за 5 дни, но взимате дрехи за 2 седмици – за всеки случай. Тази грешка е често срещана, а експертите съветват – взимайте толкова, колкото ще ви е нужно. Разбира се, нека има резерва, но не прекалявайте. Постарайте се да съчетавате дрехите си, за да знаете всеки ден точно с какво ще бъдете облечени. Така ще ви е по-лесно както при стягането на багажа, така и при избора на облекло по време на самата ваканция.

Пренаредете козметичния несесер

Често в него има доста неща, които никога не ползваме и дори не знаем, че са там. Затова преди да го приберете в багажа си, прегледайте какво има вътре и извадете ненужното. Ползвайте малки разфасовки козметика, създадени именно за пътуване, които ще употребите по време на пътуването и няма да се налага да ги връщате обратно.

Сгъвайте дрехите на руло

Все по-разпространени са машинките за вакуумиране на багаж, които са чудесна идея за ‘печелене’ на допълнително място в куфара. Ако обаче не разполагате с такава, ето една идея, която ще ви помогне. Доказано е, че ако всичките ви дрехи са сгънати на руло, ще поберете до 1/3 повече багаж. Хубаво е да знаете това, особено в случаите, когато сте прекалили с покупките и може да се наложи да заплатите свръхбагаж.

Подберете правилната чанта

В зависимост от това къде и за колко време заминавате, изберете с раница, сак или куфар да пътувате. Ако отивате някъде само за ден-два, най-удобно би било да ползвате раница. Ако обаче сте за повече време, трябва да изберете между куфар и сак.

Куфарът е с колелца и не се налага да го носите, но не забравяйте, че дори и празен, той тежи, а когато пътувате със самолет всеки грам е от значение. Сакът от своя страна е лек, мек и по-лесно може да влезе в кошниците за проверка размера на ръчния багаж. Най-добрият вариант е за регистриран багаж да ползвате куфар, а за ръчен – сак. И нещо много важно и малко известно – две от най-популярните нискотарифни авиокомпании у нас не позволяват куфари или чанти с колела на борда, така че там сакът е задължителен, за да не ви санкционират.

Приложете тези съвети по време на вашето пътуване и със сигурност ще успеете да си купите прекрасни сувенири за вас и вашите близки.

Източник: https://blog.esky.bg/

Вижте още и ⤵️
Научете триковете на различните туристически дестинации
Болест на пътуването – кинетоза
Линия на пътуването – гледане на ръка
Сънища с пътуване

Тагове
Close