Здраве

Броениците имат лечебни свойства

Броениците са лечебни

Не пропускайте нашите публикации като се

Броениците могат да лекуват.

Много хора смятат броениците за религиозен атрибут, доста от вярващите дори не подозират уникалността на броениците.

Трудно е да се каже кога и къде са се появили броениците. Използват ги за броене на молитвите практически във всички религии, като се различават само по броя на мънистата (обикновено ги наричат зърна).

Така например при мюсюлманите те са обикновено деветдесет и девет – по броя на срещащите се в Корана епитети на Аллах, а в християнството са популярни броеници с тридесет и три зърна – по броя на годините от земния живот на Иисус.

Броениците имат лечебни свойства
Броениците имат лечебни свойства

Днес броениците, без да изгубят своето първоначално предназначение, се представят пред нас в ново качество. Според лекарите обикновеното премятане на мънистата позволява на човек да се съсредоточи, да приведе в ред своята нервна система и дори има оздравителен ефект.

Нервните окончания на върховете на пръстите непосредствено се отнасят с мозъчните центрове. При това върху тях има биологично активни точки, свързани чрез енергетични канали с различни органи.

Как да използваме броениците

Изследванията показват, че с помощта на броеница може да се преодолее безсънието. При премятането на зърната по-добре се възприема различна информация, особено ако тя трябва да се запомни в строга последователност.

Броеницата може да помогне да се извлече заложена в тайниците на паметта ни информация.

– Ако заедно с палеца работите и с показалеца, по този начин се облекчава главоболието, изравнява се затрудненото дишане, стимулират се стомахът и задстомашната жлеза.

– Ако работи средният пръст, се премахва гнева или депресията, подобрява се работата на червата.

– Ако премятате мънистата с палеца и безименния пръст, повишава се устойчивостта на организма към магнитни бури и промени в налягането.

– Не е лесно да се научи човек да прехвърля зърната на броеницата с палеца и малкото кутре, но е добре да се постараете: такива движения ще способстват за подобряване на сърдечната дейност.

– Ако премятате броеницата в свит юмрук, което въздейства на нервните окончания на дланта, ще нормализирате работата на всички вътрешни органи.

Два други често използвани камъка са сердолик и кехлибар. Те, напротив, носят в себе си янска, активна енергия, която щедро се дарява на уморения човек. Много са ги ценели монасите – те им помагали да останат бодри по време на нощните молитвени бдения.

Броениците могат да станат прекрасен подарък и ваш постоянен спътник – атрибут, който лесно да носите със себе си, като прибягвате до помощта му в момент на стрес или когато трябва да се съсредоточите.

Освен това те помагат да решите “проблема с ръцете”, който често става причина за повишена нервност при плахите и срамежливи хора, и помагат да се избавят от нежелателните навици пушачите, които искат да откажат цигарите, но ръцете им неволно се протягат към кутията.

Вижте и:⤵️
Ползите от масажа
Лечебните свойства на чаят от магданоз
Светената вода

Тагове
Close