Здраве

7 признака че със здравето ви всичко е наред

Силен ли ви е имунитета?

Ако постоянно четете медицински съвети и статии на здравна тематика, е възможно – в съответствие с класиката – да установите, че притежавате абсолютно всички признаци на заболяванията, включително и родилна треска. Затова да минем от другата страна. Предлагаме ви няколко признака, които потвърждават, че с вашето здраве всичко е наред. 

Много енергия

Ако в края на деня усещате известна укора, но все още не ви се иска да си лягате, най-вероятно организмът ви се справя с натоварванията. Разбира се, много зависи и от въпросните натоварвания. Ако в службата работите за трима, а след това у дома се опитвате да вземете приз за най-добра домакиня, няма да разполагате с никакви резерви. Но ако водите обикновен начин на живот и енергията ви стига, за да разпознавате потребностите и желанията си, както и да удоволетворявате повече от тях, най-вероятно при вас всичко е наред.

7 признака че със здравето ви всичко е наред
7 признака че със здравето ви всичко е наред

Свеж дъх

Той не само облекчава разбирането, но и свидетелства за липса на проблеми със стомашно-чревния тракт, здравето на зъбите и венците и дори липсата на диабет. Проверявайте свежестта на дъха си и бъдете спокойни, щом всичко с него е наред.

Еластичност на кожата

Ощипете се (но не силно!) за китката, коляното или глезена. Ако след това кожата ви бързо се връща в изходно положение и върху нея не оставя следа (лекото зачервяване не се брои), означава, че водният ви баланс е нормален. В противен случай може би е налице обезводняване или напротив – склонност към отоци. Това е прост тест, който е добре да правите периодично.

Чувство на глад

Колко скоро след хранене отново усещате глад? Нормално е между приемите на храна да има интервал от 3 – 4 часа, през които можем да не се храним. Но ако постоянно усещате глад, това може да признак за начало на захарен диабет или други нарушения в обмяната на веществата. В този случай е добре да се консултирате с ендокринолог.

Здравето на очите

Зачервяване или пожълтяване на бялата част, потъмняване на зрението, намаляване на остротата му – всички тези проблеми могат да свидетелстват за началото на сериозни заболявания. Специалистите препоръчват поне веднъж годишно да се преглеждаме при офталмолог. Това не само ще помогне да запазим зрението си, но и да се установят някои заболявания в ранен стадий. 

Склонност към орви

Ако веднъж годишно боледувате от остра респираторна вирусна инфекция, в това няма нищо страшно – даже хора с много силен имунитет се подават на сезонните вируси. Но ако грипът или “простудата“ ви повалят често в леглото, може би е добре да посетите лекар и да се погрижите за себе си – може би имунната ви защита е понижена.

Здраве на червата

Нормално червата се изпразват на всеки 24 – 48 часа, при това редовно. Ако изпитвате някакви проблеми с този процес, обезателно се обърнете към лекар. Запекът може да е проявление на множество заболявания, някои от които доста сериозни.

Вижте още и ⤵️
Кое как влияе на нашето здраве и дълголетие?
Златото влияе негативно на мъжкото здраве
Ударно подсилване на имунитета
Повишете имунитета

Sending
Оценка
5 (1 глас)
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите