Гледане на ръка

Планините на дланта – Гледане на ръка

Интересни факти за планината на дланта

Не пропускайте нашите публикации като се
Значение на планините на дланта
Значение на планините на дланта

Планините, които всъщност са издутините по дланта ви, играят много важна роля в гледането на ръка. Има 7 планини и всяка е кръстена на планета и показва различни черти на характера. Също така специфичните характеристики на планетите са изразени в съответната планина. Като се определи дали е развита определена планина може да се определят качествата на техния притежател, стила му на живот, романтичните му наклонности, дали ще се сдобие с богатство, кариера, здраве и т.н.

 

Местоположение

Планината на Юпитер:

Намира се в основата на показалеца и е над планината на Вътрешния Марс

Планината на Сатурн:

Намира се в основата на средния пръст

Планината на Аполо (или Слънцето)

Намира се в основата на безименния пръст

Планината на Меркурии

Намира се в основата на малкия пръст над планината на Външния Марс

Планината на Луната

Намира се под планината на Външния Марс, в основата на дланта, от страната на малкия пръст

Планината на Венера

Намира се в основата на палеца, под планината на Вътрешния Марс и е заобиколена от линията на живота

Планината на Марс

– Планината на Вътрешния Марс: между планините на Юпитер и Венера
– Планината на Външния Марс: между планините на Меркурий и Луната
– Основен Марс: в центъра на дланта между планините не Вътрешния Марс и Външния Марс

Значение на планините на дланта

Планината на Юпитер

Планината на Юпитер символизира силата на волята, властта, амбицията и самоуважението.

Планината на Юпитер
Планината на Юпитер

Ако е добре развита и се вижда ясно, показва, че сте амбициозни, фокусирани в/у кариерата, отговорни, честни и надеждни. Освен това обичате да трупате репутация и сте с много силно развито усещане за собственост и обичате парите. Понеже сте много инициативни, можете да постигнете много в кариерата си. Подходящи професии са: служба в армията или като държавен служител.
Ако планината на Юпитер е недоразвита или не се вижда ясно, това показва че сте тромави, вулгарним плахи, нечестни и нямате морал. Освен това не обичате славата.
Прекомерно развита и видима планина на Юпитер показва че вие сте извънредно амбициозни, надути и претенциозни. Обратното – ако е ниска, вие сте недоверчиви и нямате желание да прогресирате.

Планината на Сатурн

Планината на Сатурн се отнася за почтеността и погледа над живота.

Планината на Сатурн
Планината на Сатурн

Ако имате развита планина на Сатурн, тогава вие сте много интелигентни, искрени, независими и търпеливи. Освен това обичате да учите и сте добри в организирането както и в математическите изчисления.
Ако е ниска, вие лесно се натъжавате, депресирани сте, самотни и със скруполи. Освен това сте суеверни и имате силно религиозни възгледи. Като допълнение – умеете да пазите тайна. Ако е много висока, показва, че искате да се показвате и в същото време сте малко стеснителни и твърде предпазливи когато трябва да се занимавате с някакви дела.
Ако е твърде голяма, вие сте сантиментални и лесно се настройвате песимистично.

 

Планинанта на Аполо

Планината на Аполо се свързва основно с емоциите, интересите, богатството, външния вид и красотата.

Планината на Аполо
Планината на Аполо

Ако е добре развита, вие сте умни, меки и имате инстинкт за изкуство и литература. Не е нужно да се художник, артист или драматург, но имате усещане за дрехи цветове и обзавеждане. В същото време сте състрадателни и сте готови да помогнете на околните дори и те да са непознати. От друга страна не искате да приемете услуги или подаръци от другите, освен ако те не обещаят, че ще приемат вашите в замяна. Когато става въпрос да се погрижите за нещо, никога не го вършите наполовина, и се опитвате да сте перфектни във всеки аспект. По отношение на богатството, мъжете лесно правят парис бизнес, докато жените има голяма вероятност да се оженят за богат мъж.
Ако тази планина е плоска или ниска, това показва, че не обичате изкуството и имате лош естетичен вкус. В живота сте склонни да преследвате луксозното и материалното, но късмета ви с парите обикновено не е добър.

Планината на Меркурий

Планината на Меркурий се свързва с мъдроста и мисленето.

Планината на Меркурий
Планината на Меркурий

С добре развита планина на Меркурий, вие сте с бърз ум и пулни с идеи при всяка извънредна ситуация. Освен това сте добри в управлението и ученето.
Ако планината е изключително развита и изразена, то вие вероятно говорите повече от колкото въшите. Освен това правите доста недискретни забележки.
Ако тази планина е много ниска, това показва, че сте негативен човек без воля. Обикновено не желате да полагате големи усилия в работата или когато правите нещо.

Планината на Луната

Планината на Луната се свързва с фантазията, интуицията и мистерията.

Планината на Луна
Планината на Луна

Ако тази планина е развита и изразена, показва, че сте много интуитивни и с доста въображение. Като личност вие сте меки, обичате да сте свободни и да мечтаете.
Вие лесно сменяте настроенията си и е лесно да станете сантиментални или да се депресирате ако тази планина е прекалено развита при вас.
Ако планината е ниска, показва че сте консервативни и ви липсват свежи идеи и не сте добри в иновациите.

Планината на Венера

Планината на Венера се свързва основно с любовта, здравето и обичта.

Планината на Венера
Планината на Венера

Развита и изразена планина на Венера показва, че сте симпатични, нежни и с богата гама емоции. Повечето от вас лесно се привличат от срещуположния пол и се раздват на доста късмет в любовта и връзките.
Прекомерно развита планина на Венера, показва че сте енергични и секси. Въпреки това вие сте малко безчувстевени.
Ако планината е плоска или ниска и в същото време линията на живота се придържа близко до палеца, което прави планината твърде тясна, показва липса на енергия.
Ако планината е много ниска, вие обикновено сте коравосърдечни по природа. Като допълнение вероятно не харесвате романтичната любов.

Планината на Марс

Планината на вътрешния Марс (Положителен Марс)

Планината на Вътрешния Марс също наричана долен Марс или положителен Марс и свързана с куража и авантюрите.

Планината на Вътрешен Марс
Планината на Вътрешен Марс

Ако тази планина е добре развита, показва че сте голям къражлия, здрави сте и сте авантюристи. Много известни войници и генерали обикновено имат такъв тип планина.
Ако планината е твърде развита, то вие вероятно сте доста агресивен.
Ако е ниска, показва, че сте плахи и нерешителни. Обикновено се колебаете и в нищо не влагате сърце. Затова и имате доста малко шансове да успеете тъй като не се осмелявате да използвате шансовете си въпреки че те се появяват пред вас.

Планината на Външния Марс (Негативен Марс)

Планината на Външния Марс съшо наречена Горен Марс или Негативен Марс, се отнася за самоконтрола и издържливостта.

Планината на Външен Марс
Планината на Външен Марс

Ако имате силно развита планина на Външния Марс, тогава вие сте стабилни упорити и безстрашни пред опасността. Също така можете да издържите униженията в живота. Парите в живота ви обикновено са стабилни без големи издигания и падове, понеже не обичате да рискувате в правенето на пари.
Ако Външния Марс е прекомерно развит, тогава ли липсва кураж.
Ако е плоска или прекалено ниска, показва, че сте буйни и ви липсва кураж. Не можете да останете спокойни и тактично да разрешите проблемите си когато срещате трудности.

Основен Марс

Планината на Основен Марс
Планината на Основен Марс

Обичайно е планината на Основния Марс да е ниска. Тя никога не е особено висока. Ако е широка и плоска, без да кръстове в нея, се смята за добър знак. Ако е прекалено ниска и другите планини също са ниски, това не е добър знак. Често се случва да не ви достига енергия и живеете тежък живот.

Вижте още:
Гледане на ръка – хиромантия
Дължината на пръстите – Гледане на ръка
Линия на слънцето (линия на Аполо) – Гледане на ръка
Линия на живота – Гледане на ръка
Линия на децата –  гледане на ръка
Линия на сърцето (линия на любовта)

Тагове

Свързани статии

Close