Връзки и партньори

Дайте шанс на любовта като направите следното…

Как да подходим в началото на всяка връзка?

Не пропускайте нашите публикации като се

Как да подходим в началото на всяка връзка?

Най-прекрасният период в отношенията между двама души е, когато всичко едва започва: първата среща, първата целувка, първият уикенд, прекаран заедно….

Но именно тук започва кошмарът на жената – той за първи път ще ви види без грим и идеална прическа! Защото само по филмите сутрин мъжът носи на партньорката кафе в леглото, а тя изглежда сякаш току що е излязла от от скъп салон за красота.

Дайте шанс на любовта
Дайте шанс на любовта

Уви, тя винаги трябва да мисли как да се съблече така, че целулитът ѝ да се забелязва по-малко; как да стане сутринта по-рано, за да успее да се разкраси и да въведе ред върху главата си…

За първи път на гости

Представете си следната ситуация. Съвременна, здравомислеща млада жена е поканила приятеля си за първи път на вечеря. Приготвя салата от раци, два часа свещенодейства над косата си, облича секси тоалет, който подчертава всичко правилно…

Той пристига с цветя и вино. Сядат, палят свещи, тя сервира масата. И – о, ужас! – кавалерът седи със странно изражение на лицето, без да се докосва до храната. Преминават на дивана. Тя се опитва всячески да го предразположи, а той стои на пионерско разстояние и се прави на разсеян.

Тя прехвърля в главата си какво ли не. А след това пита направо какво не е наред. Оказва се, че младежът не може да понася раци – нито вида им, нито вкуса им, нито даже миризмата им! Тя страшно се развеселява, демонстративно изхвърля чинията в кофата, измива зъбите си… И всичко се получава!

Изводът е, че всички се тревожим при първата съвместна нощ и неловкостта, предизвикана от това вълнение, убива романтиката повече, отколкото истинските недостатъци и пропуски.

И още: каквото и да си представяме, реалността винаги е по-проста и по-смешна от нашите фантазии. И двата пола имат своите страхове и слабости. Трябва да мине известно време, за да престанат двама души да се страхуват един от друг.

И все пак – доколко можем да се отпуснем?

Любов
Любов

Домашна мода

И така, оцелели сте след първата вечеря. В дома му се е оказала вашата четка за зъби, знаете къде стоят сешоарът и чистите кърпи. А перспективата да прецапате банята гола, вече не ви хвърля във вледеняващ ужас. Отношенията ви се развиват и все по-често си задавате въпроса: още колко време ще пътувате между двете жилища? Дали да не заживеете заедно?

Такава перспектива ви радва, но… старите страхове се завръщат. В дома – какво да си кривим душата – ходите със стари джинси и вълнени чорапи с дупка на петата (нали никой не ви вижда).

И основателно се питате: “Нима ще трябва до края на живота си да се контя в китайско кимоно?”. Не, разбира се  Вашият избраник ще е крайно учуден, ако всеки ден го посрещате във вечерна рокля с шлейф. А как се мият съдове в такъв тоалет – трудно.

От гледна точка на мъжа джинсите са не по-малко секси от кимоното, тъй като напомнят за младостта и удачно подчертават фигурата.

Подготовка за съвместен живот

Какво е необходимо в банята:

  • шкафче с непрозрачна вратичкасредствата за интимна хигиена не изглеждат добре на полицата под огледалото;
  • пейка за педикюрвече няма да е удобно да го правите седнала в хола пред телевизора и вдигнала крака върху масичката за вестници;
  • кошче за боклук с капакизползваните тампони не могат да се разнасят из цялата къща.

Какво е необходимо за спалнята:

  • второ одеало – колкото и романтично да изглеждат две сплетени насън тела, всеки трябва да има собствена “какавида”. Между другото, колкото по-малко се докосвате, толкова по-голямо значение ще придавате на неслучайния допир.

Банална физиология

С дрехите някак се справяте. Но как да се справите с процесите, които са напълно свойствени просто поради наличието на тяло.

Тя споделя:

“С приятеля ми започнахме да живеем заедно някак на бързо. Аз старателно скривах от него факта на всякаква интимна хигиена. Дори в тоалетната се шмугвах като мишка, треперейки от мисълта да не чуе някакви неподобаващи звуци. В резултат на всички тези предпазни мерки ме очакваше страшно наказание. Веднъж се разхождахме и аз изядох на улицата един хот-дог – и се натрових. Разстройството продължи през целия ден. Той денонощно се грижеше за мен… Аз от слабост не можех дори да се съпротивлявам! След този случай се отказах от конспирацията завинаги”.

Разбира се мъжът знае, че вие сте жив човек! Че може да ви се гади от мазното, че понякога ви боли коремът, а от престояла храна получавате стомашни проблеми. Да не говорим за по-обикновени неща – като необходимостта да се епилирате, да се лакирате и да си слагате грим. Мъжът само в първия момент обръща внимание на картинката: при това той обича реална, жива жена.

В леглото с грим
В леглото с грим

Някои неща все пак не бива да се правят в негово присъствие:

  • епилациятой може да го възприеме като намек, че е прекалено космат;
  • маска преди завръщането му у домаможе да получи припадък;
  • самостоятелно почистване на лицето може да се изплаши от садистичните ви наклонности;
  • и не го целувайте на сутринта след купон в службатаостатъчният дъх на алкохол може да провокира остър пристъп на … завист.

Склонност за отстъпки

Стремежът на жената да се представи като безтелесно създание, понякога завършва печално..

Да си представим, че нашата хипотетична героиня – адепт на козметичната магия, се разделя със своя приятел, а заедно с това и с някои илюзии. Ето как става това.

Когато партньорът ѝ се премества да живее при нея, тя се напряга. Ляга си да спи с грим, а на сутринта става един час по-рано от любимия, за да сложи ред върху лицето си. След две седмици младежът я моли “Мила, нека видя лицето ти!”. А след три си събира нещата и я напуска: “Никога не съм те виждал без козметика. Или не ми вярваш, или под килограмите фон дзо тен се крие нещо ужасно!”.

Вероятно е имало и други причини за раздялата. Съвместният живот, особено на ранните етапи е сериозно изпитание. И двамата се вълнуват, и двамата са малко раздразнени от някои навици на партньора.

Основното оплакване на младежа в нашата история е, че любимата му е загрижена само за външния вид и за останалото не ѝ остават ни време, ни сили.

Има фатални грешки поради неразбиране. А има и смешни дреболии – като оставения на видно място дамски превръзки. Поправянето на първите изисква маса душевни сили и готовност за прощаване. Вторите не са толкова критични.

Но нали не искате да се превърнете от сексуален обект в “свой човек”? В леглото мъжът има нужда от любима жена – реална, жива и малко загадъчна.

Вижте още и ⤵️
Какви сме във връзките си и как прощаваме
Любовна рецепта за щастлива връзка

Тагове

Свързани статии

Close