ЗдравеЗдраве и храна

Чаят от бъз, лимон и джинджифил облекчава симптомите при грип

Предпазете се от грипа с вкусен чай

Този чай е отлично средство за борба със симптомите на грипа.

Добре би било да се знае обаче, че бъзът не трябва да се използва по време на бременност и кърмене. Цветовете и плодовете му не са отровни, но други части на растението, като стъблото, кората, листата и неузрелите плодове – могат да бъдат опасни.

Ако към чая от бъз се добави сок от лимон, това ще подсили допълнително действието му. Както е добре известно, цитрусът също е богат на витамин С, т е допълнително повишава имунитета.

Чаят от бъз, лимон и джинджифил облекчава симптомите при грип
Чаят от бъз, лимон и джинджифил облекчава симптомите при грип

Лимонът е изключително полезен не само в лечението, но и в предпазване от грипоподобни състояния. Освен укрепването на защитните сили на организма, цитрусите притежават и антисептично действие. Те също така са и диуретик, затова улесняват изхвърлянето на токсините по време на боледуване.

Цялата тази комбинация става още по-ефективна, ако в чая се сложи и парченце джинджифил. Странни разкривения корен с лют вкус е добре познат на хората с полезните си за здравето им качества. Той притежава противовирусно, отхрачващо и противовъзпалително действие. Затова подпомага процеса по отделянето на секрет в носа, носоглътката и белодробните пътища. Освен това облекчава зачервеното гърло. Но е важно човек да се консуктира с лекар или фармацевт, преди да си приготви чай с джинджифил, тъй като активните съставки в него може да си взаимстват с определени лекарства. 

Вижте още и ⤵️
10 съвета как да се спасим от грипа
5 причини да ядем джинджифил
Колко са полезни лимоните
Ударно подсилване на имунитета

Sending
Оценка
5 (1 глас)
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите