Здраве и храна

Физическо и енергийно пречистване

Как да пречистим организма си

Не пропускайте нашите публикации като се

Първото, което ни идва наум, когато чуем фразата “замърсяване на физическото тяло“ , е неспазването на хигиенните правила. И това действително е една от причините. В някои учения се говори за необходимостта от ежедневно двукратно измиване. Това позволява човек да се избави не само от физическата мръсотия, но и от енергийната – от онази негативна енергия, която полепва по аурата ни по време на пребиваване на многолюдни места, по време на сън и т н. Водата измива както физическото, така и енергийното замърсяване.

Особено полезно е къпането в открити водоеми. Живата вода на реките, езерата, моретата помага да се хармонизират енергиите на организма, да се възстанови нарушения баланс. Водата повдига настроението ни и подобрява самочувствието. Неслучайно мнозина смятат за най-добра почивката на брега на морето.

Физическо и енергийно пречистване
Физическо и енергийно пречистване

Освен това мъдрите хора съветват да обръщаме внимание на всяка дреболия в живота си. Трябва да следим за реда в дома, на работното място. Старателно да подбираме храната си и да се грижим за чистотата на тялото си. Защото по нас освен физическа полепва и много астрална и ментална мръсотия. Най-доброто средство за изчистване е къпането в чист естествен водоем.

Чистотата на физическото ни тяло се определя не само от качеството на водата която пием. Не по-малко важен въпрос е този за качеството на храната, която употребяваме. Проблемът за храненето се явява централен в разговора за чистотата на физическото тяло. Общоизвестен е изразът:

“ Човек е това, с което се храни“

Посланията в това отношение са да се замислим за това какво ядем и какво пием. Каквато е структурата на нашата храна и вода, такива сме и самите ние. Често дори не си даваме сметка да съпоставим продуктите, с които се храним, и водата, която пием с еталоните, които са необходими за рационалното ни Божествено хранене.

Мислите ли, че чудовищата на хранителната промишленост, които съществуват днес, се интересуват от здравето на физическото ни тяло? Никой освен нас самите не може да се погрижи за изчистването му. Принципът на изчистване е много прост – да се изведе от организма всичко ненужно и да се насити той с действително полезни вещества, които се съдържат в естествените продукти, отгледани без участието на химията и новите генни технологии.

Замислете се за системата и структурата на вашето хранене. И щом у вас се роди мисълта за това правилно ли се храните, от пространството при вас ще дойде и литературата, която вие необходима. Физическото тяло вече няма да може да съществува в новите енергийни условия, ако не се погрижите за него.

Ако честотата на вибрациите на околния свят се повиши дори незначително, физическите ни проводници могат и да не издържат подобно натоварване. Ето защо в много, ако не и във всички, религии се говори за изчистване на физическото, както и на ефирното, астралното и менталното тяло. За целта трябва да се спазва пост, да се пазят чисти мислите и чувствата.

На първо място, трябва да се безпокоите за физическото си тяло. То ще пострада най-много, тъй като честотата на неговите вибрации е най-ниска. Затова е необходимо облекчено хранене.

Изключете употребата на месни продукти, дори на птици и риба. Отказът от алкохол, никотин, наркотици и други вредни вещества, които със завидно упорство употребява съвременният човек, се подразбира от само себе си.

Обърнете внимание на качеството на всичко, което ви заобикаля въздуха, водата, храната. Тя трябва да е предимно с растителен произход, сокове, минерална вода и някои естествени продукти – например мед, плодове, зеленчуци. Да се избягва каквато и да било химическа обработка, включително консервиране.

Не употребявайте продукти, преминали фабрична обработка. Освен, че са обогатени с вредни и канцерогенни вещества, те са пропили и маса отрицателна енергия от складовете, цехове и особено по рафтовете на магазините.

Сведете до минимум и количеството употребявана храна. Излишъците замърсяват енергийните ви центрове – чакрите. Затова няма да можете да получавате пълноценно енергийно подхранване през тях. За поддържане на физическото тяло е необходимо просто определен набор минерални вещества, белтъчини, витамини, мазнини, въглехидрати, които се съдържат в растителната храна, отгледана в екологично чисти райони без използване на химикали.

Не е нужно да употребявате толкова храна, колкото сте свикнали. Тялото ви трябва да е максимално облекчено, за да вибрира на по-високи честоти. В противен случай то ще боледува.

За науката на храненето съществуват две диаметрално противоположни мнения за здравословната храна. Едното е теорията за балансираното хранене, а другата – за адекватното хранене. Общоприета и широко разпространена е първата.

Теорията за балансираното хранене е разработена през XIX  век в Германия за изчисляване на храната, необходима за ефективната работа на немските миньори. Специална комисия дава на химиците задача да установи кое е минималното хранене, нужно на работника, за да може той да работи по 15 часа в денонощие. За бизнеса това се оказва толкова удобно, че тази методика е запазена и до днес. Така са положени основите на общоприетата днес калорийна теория на храненето, или теория на балансираното хранене.

Вижте още и ⤵️
Кое как влияе на нашето здраве и дълголетие?
Кои храни пазят от злокачествени тумори
Яйцата са по-полезни от ябълките?

Тагове

Свързани статии

Close