Лекове

Отвара от трици срещу подсичане

Как да излекуваме раздразнена кожа?

Допирането на урина и изпражнения много лесно раздразва кожата на кърмачето( които не се държат достатъчно чисто или страдат от диария). Влиянието на горещината, особено на слънчевите лъчи, върху откритите части може също да предизвика подсичане.

Отвара от трици срещу подсичане
Отвара от трици срещу подсичане

Признаци

У малките пълни деца в гънките на кожата, зад ушите и др обикновено ако не се полагат особено грижи за чистотата, се забелязва появяването на силна червенина, придружена от болки, понякога доста силни, сърбеж и повърхностни обриви, от който се отделя течност със силна, особена миризма.

Предпазване

Подсичането може да се избегне с пазене на чистота, смяна на пелената на детето (когато е нечисто), пудрене с “народната” пудра, често къпане и като се премахнат всички причини  за дразнене на кожата.

Лечение

В леки случаи:

а) майката трябва да полага грижи за чистотата, които препоръчахме за предпазване  от подсичане;

б) да се правят чести омекчителни промивки на спарените места с хладка отвара от трици или отвара от трина , илис отвара от ружени корени (1 шепа корени на 500 мл вода се варят докато водата стане 300 мл) и да се предпазва болезнените места от търкане едни в други, като ги отделите с глинен компрес от чиста хума, разкисната във вода, или с платно, натопено в глицеринов мехлем.

В тежки случаи да се прибегне и до общо лекуване за засилване на организма. Още в началото на лечението да се направи 1 – 2 вечери подред топла баня с отвара от трина и коремни компреси.

Sending
Оценка
0 (0 гласа)
Тагове

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите