Тълкуване на сънища

Най-честите сънища и тяхното значение

Тълкуване на чести сънища

Не пропускайте нашите публикации като се

Има ли по-дълбок смисъл в сънищата? Изненадващо много хора вярват, че отговорът на този въпрос е да. Мнозина вяеват, че сънищата разкриват несъзнателни желания и мечти.

Най-честите сънища
Най-честите сънища

Сънищата са кралския път към неосъзнатото и предполагат, че чрез изучаване на очевидното им съдържание ние бихме могли да открием скритите и несъзнателни желания, които водят до невроза.

Анализирането на символите на сънищата и тяхното значение се е превърнало в популярен източник на забавление и самоанализ в днешно време. Наистина ли сънищата имат скрити значения? Можете ли да научите вашите несъзнателни желания чрез тълкуване на сънищата си?

Нека погледнем отблизо някои от най-често срещаните сънища и някои от най-популярните им тълкувания.

Сънища за падане 

Сънищата за падане от големи висоти са много чести. Макар да има популярен мит, че ако ударите земята в съня си означава, че ще умрете в реалния живот, това не е вярно. И какво точно биха могли да означават сънищата за падане?

Според много популярни тълкувания на сънищата, падащите сънища са знак, че нещо в живота ви не върви добре. Това може да означава, че трябва да обмислите нова посока във вашия район на живот.

Според много популярни тълкувания на сънища, падащите сънища са знак, че нещо в живота ви не върви на добре. Това може да означава, че трябва да обмислите нова посока във вашия живот.

Сънищата за падане са много често срещани. Те са символ на страх в реалния живот – може би страх от провал в работата или в любовния живот. Падането често изразява необходимостта да се пуснеш и да се насладиш на живота повече.

Голи сънища

Имали ли сте някога от онези странни сънища в, които се появявате на училище или на работа голи? Не се притеснявайте. Сънищата в които сте голи са често срещани.

Сънувайки че сте голи на публично място може да означава, че се чуствате фалшиви или пък, че ви е страх да покажете вашите недостатъци.

Сънища за преследване

Сънища в които ви преследва човек, който вие познавате или непознавате, могат да бъдат много ужасяваща. Но какво казват тези сънища за това, което се случва в ума ви? Този тип сънища означават, че вие се опитвате да избегнете нещо в ежедневието си. Опитвате се да избягате от вашите страхове и желания.

Ключът към разбирането на значението на този тип сън, е свързано с преследвача. Да бъдеш преследван от животно може да означава, че се криеш от собствения си гняв, страсти и други чувства.

Ако преследвачът ви е загадъчен, непозната фигура, това може да представлява преживяване от детството ви или минала травма. Ако сте преследван от някой от противоположния пол,това означава, че сте влюбени или преследвани от минали връзки и отношения.

Падане на зъби

Сънищата в който ви падат зъбите могат да имат множество значения. Възможно е да се тревожите за привлекателността или външния си вид. Може също така да е нещо, което ви притеснява за способността ви да общувате, че може да сте казали нещо нелепо.

Истинската същност на зъбите е способността да хапят, да режат, разкъсват и раздробяват. Ако зъбите ви паднат, ви губите силата и способността си да бъдете твърди, решителни и да се самозащитавате.

Сънища за смъртта

Смъртта е друг често срещан предмет на сънищата и този, който може да бъде особено объркващ. Сънуващите понякога сънуват смъртта на любим човек или дори, че те самите умират. Популярните интерпретации на сънищата понякога предполагат, че такива сънища отразяват тревогата за промяна или страх от неизвестното.

Подобно на смъртта, промяната може да бъде страшна, защото – както и смъртта – ние не знаем какво е “от другата страна, на промяната, поради което сънуващия ум приравнява промяната със смъртта.

Сънища със смъртта на любим човек могат да отразат подобен страх от промяна, особено при децата – как те бързо израстват. Тези сънища за смърт, следователно, символизират неизбежното минаване на времето.

Сънища за изпити

Сънищата за изпити могат да символизират вашия страх от провал. Изпитите са стресиращи преживявания, в които сте принудени да се изправите срещу недостатъците си. Да сънуваш, че си се провалил на изпит, да закъснееш за един или да не бъдеш подготвен означава, че се чувстваш неподготвен за предизвикателствата на будния живот.

Сънища с изневяра

Сънувайки, че съпругът или партньорът ти изневерява с някой друг, може да бъде изключително тревожно. В някои случаи хората дори започват да се чудят дали сънят наистина може да е истина. Този тип сън означава ли, че вашият партньор в действително ви изневерява или, че може да се случи в бъдеще?

Докато в някои случаи такива сънища могат да бъдат отражение на вашето притеснени, че ви изневеряват, това в никакъв случай не означава, че вашият партньор ви мами.

Това е още един сън “ами ако..” чрез, който тествате границите на реалността.

Сънищата с изневяра показват проблеми с доверието, лоялността и комуникацията в една връзка. Ако вие или вашият партньор изневерявате в съня си, това означава, че не получавате това от което имате нужда във вашата връзка.

Сънища за летене

Сънищата за летенето могат да бъдат още по-страшни (особено за тези които ги е страх от високо). Този ти сънища често представляват две много различни страни. От една страна, такива сънища могат да представляват чувство на свобода и независимост. От друга страна, те също могат да посочат желанието за бягство от реалностите на живота.

Сънища в които летите сами се случват най-често – като показват независимия аспект на летенето. Но поради факта, че са свързани с положителните чувства на удоволствие, летенето изразява нашата сексуалност – особено аспектите, изразяващи свобода от социални норми и ограничения.

Сънища с бременност

Сънищата с бременност представляват всичко – от творчеството до страха. От една страна този тип сънища представляват страховете на жена, която си мисли, че може да е неадекватна майка. Също така, този тип сънища показват, че сънуващият развива някои области на потенциал или задълбочаване на връзката си. Тези сънища предвещават трудности.

 

 

 

 

 

 

Тагове

Свързани статии

Close