Статии

9 причини на мъжа да не му се прави секс

Какво представлява "Мъжката фригидност"

Фригидността има не само женско лице. Има немалко мъже, които дори в деня на Свети Валентин не си спомнят за секса. Какво става с тях?

„Фригидност“  е остарял термин. По-рано с него специалистите обозначавали сексуалните проблеми при жените. По отношение на мъжете се използвал терминът „импотентност“. Медицината вече от три десетилетия се е отказала от тези обидни и по същество безсмислени понятия.

Днес всяко отсъствие или снижение на половото влечение се нарича алибидемия.

9 причини на мъжа да не му се прави секс
9 причини на мъжа да не му се прави секс

Отсъствието на либидо при мъжете действително се среща по-рядко, отколкото при жените. Затова пък за представителите на силния пол това е много по-голям проблем.

При жените нивото на либидото в нормално състояние и без това е ниско – то се повишава, по правило, само в сексуална ситуация. При мъжете повдигнатото сексуално настроение е природна норма и ако веднъж се понижи или изчезне, това се приема от мнозина като катастрофа.

Природният дефицит на сексуалност започва да се проявява още в подрастваща възраст.

Юношата не изпитва ни най-малко любопитство към секса, не мастурбира, до 25 г не се среща с никое момиче. Физическата близост изисква от такъв мъж огромно напрежение.

За щастие, всичко това може да се избегне, ако навреме се коригира половото развитие: до 25 години, а по-добре – още в подрастваща възраст, е нужна консултация с ендокринолог.

Причината за психологическа алибидемия може да стане всяко изкуствено потискане на сексуалността. Например строго пуританско възпитание или няколко години прекарани в еднополова среда (военно училище, семинария …).

Развитието на нормалното влечение се преустановява, без фактически да започне, често либидото е принудено да придобива хомосексуална насоченост.

Сексолозите са забелязали, че след 45 години такива мъже могат да осъществят пробив с сексуалния живот, най-накрая разрешавайки си да реализират хомосексуалните си стремежи, но хетеросексуалната сфера така и остава затворена за тях.

Прекомерната натовареност с проблеми, по-точно, свързаната с тях тревога, може силно да усложни сексуалния живот, особено ако мъжът притежава невротични черти. Ако не можете да решите проблема сами – бегом към психолога!

Най-опасни за сексуалността са психичните разстройства – депресия и шизофрения.

Те са способни напълно да изключат сексуалното влечение.

Лошо влияние могат да окажат също диабетът, атеросклерозата, алкохолизъм, урологичните проблеми. Ако либидото е изчезнало поради заболяване, трябва преди всичко да се излекува болестта.

Намалено либидо при мъжа
Намалено либидо при мъжа

Към 45 години повечето мъже започват все по трудно да издържат предишното сексуално натоварване. Ако към това в този момент от живота се добавят повишени изисквания, възникнат проблеми в работата, той и въобще може да започне да избягва интимните контакти.

Ако няма особени проблеми със здравето, физическата форма е добра, а половият живот е редовен, сексолозите препоръчват: не прекратявайте сексуалната активност. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-вредни са за него големите паузи в сексуалния живот.

Използвайте биодобавки, затормозяващи процеса на стареене.

Ако търпите неуспехи в секса в повече от половината случаи, нужна е консултация със сексолог: той може да ви предпише специален препарат, удължаващ сексуалния живот с 10 години. Може да потрябва помощ и от психотерапевт, тъй като причината често се оказва депресия, свързана с възрастта.

Случва се и така, че мъжът е здрав, половата функция е напълно нормална (ерекцията, оргазма и еякулацията протичат без нарушения), а желанието е изчезнало.

Ако липсва само влечение, значи, в действителност, то никъде не е изчезнало – просто сексуалната енергия е „изтекла“ в друга посока. Твърде силно увлечение по работата, несбъднати мечти, неудовлетворени сексуални фантазии…. Това се случва често по време на вътрешна криза, така наречената криза на възрастта, или преминаване през труден етап от съпружеския живот.

Вижте още и ⤵️
Липсата на движение влошава сексуалните възможности на мъжа
На кой знак кога му се иска секс
Тайната на идеалния секс
Жените сънуват секс, колкото и мъжете

Sending
Оценка
5 (1 глас)
Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите