Статии

Маскирайте с грим простудата

Как да се гримираме при простуда

Не пропускайте нашите публикации като се

Кой има време за боледуване, често и с простуда ви се налага не само да ходите на работа, но и да провеждате важни срещи. А за тях трябва да изглеждате добре. Маскирайте зачервения нос, кръговете под очите и бледото лице с подходящ грим.

Маскирайте с грим простудата
Маскирайте с грим простудата

Започнете с очите

По време на болест задължително увеличете количеството на изпитата вода. Така ще намалите вероятността за подбухване. Използвайте възможно най-хидратиращия крем  за около очния контур.

При простуда очите сълзят и трябва да сте особено внимателни при гримирането им. Когато избирате сенки, забравете за розови и виолетови цветове. Те само ще подчертаят още повече зачервяването. Най-подходящи са златистикафявите и златисто зелените тонове. Подберете най-близките до очите ви. Под веждите задължително сложете бели сенки, така ще изясните погледа си.

Спиралата трябва да е водоустойчива. В случая най-облагодетелствани са дамите с изкуствени мигли “косъм по косъм”. Те могат да си спестят туша на и без това възпалените очи.

Най-добре ще маскирате кръговете под очите с коректор с прасковен цвят. Подходящ фон дьо тен и пудра ще освежат лицето ви. Кушон е ново козметично средство , който съчетава тонален флуид , пудра и СС-крем. При проблеми е ного полезно. Използвайте нежни розови или бежови гами за ружа.

Зачервения нос замаскирайте с коректор със зеленикав или жълтеникав оттенък. Отгоре сложете тонален крем и пудра. Огледайте лицето в огледалото и ако има и други зачервени участъци, постъпете с тях по същия начин като с носа.

Накрая сложете свежо червило, който да привлича погледите.

 

Тагове
Close