Здраве

Инфрачервена сауна

Какво представлява инфрачервената сауна

Инфрачервената сауна е ефективно средство за естествено лечение и профилактика. Тя има способността да прониква вдълбочина, което от своя страна води до множество ползи за здравето.

Помещенията се затоплят, чрез инфрачервени лъчи, както личи и от самото име. Те са вградени в специални за целта тела и достигат температура от 40 до 60 градуса по Целзий.

Тя подходяща за „прохождащи“ в света сауните. Тя не затопля температурата на самото помещение, а действа директно върху кожата. Лъчите проникват от 2 до 7 сантиметра и не влияят на хората със сърдечни проблеми или на тези с високо кръвно налягане.

Ползите на инфрачервената сауна
Ползите на инфрачервената сауна

Загуба на тегло

Генерираната топлина ще накара вашата вътрешна температура да се повиши, което също може да доведе до повишаване на сърдечната честота – такава каквато изпитвате, докато тренирате. Когато тялото ви работи по-усилено, за да намалите вътрешна температура или да се справи с повишаване на сърдечната честота, тялото ви ще изгори повече калории, което води до загуба на тегло.

Детоксикация

Потенето е един от най-естествените начини на организма за премахване на токсините, което го прави изключително важна част от детоксикацията. В сравнение с традиционните финландски сауни, инфрачервената ви позволява да премахнете около седем пъти повече токсини.

Облекчаване на болката

Ако страдате от мускулни болки или болки в ставите, инфрачервената сауна може да облекчи тази форма на възпаление чрез увеличаване на кръвообращението и релаксиране на мускулите.

Изчистване на кожата

Инфрачервена сауна помага за изчистване на кожата ви чрез елиминиране на токсините от порите и увеличаване на кръвообращението, което води до по-чист, по-мек, и по-здравословен вид.

Терапията с инфрачервена сауна значително подобрява процеса на оздравяване на кожата, като насърчава по-бързо регенерацията на клетките и растежа на човешка тъкан. А увеличаването на клетъчния растеж от своя страна спомага за по-бързото зарастване на рани и предотвратява инфекции.

Намалява високото кръвно

Инфраред сауната предизвиква дълбоко потене, което кара сърцето да помпа по-бързо. От своя страна така се увеличава притока на кръв, понижава се кръвното налягане и се подобрява циркулацията. Научните доказателства сочат, че използвайки инфрачервена сауна няколко пъти седмично понижава кръвното налягане.

Релаксация

Терапията в тази сауна насърчава релаксацията, като помага да се балансира нивото на кортизол (хормона на стреса) във вашето тяло. Топлината, генерирана от сауната също ще ви помогне да отпуснете мускулите и ще облекчи напрежението в целия организъм.

Подобряване на кръвообръщението

Тъй като топлината при инфрачервените сауни увеличава телесната температура, вашето кръвообръщение ще се увеличи заедно с него. Последователните терапии, могат да стимулират притока на кръв, да подобрят възстановяването на мускулите, и да намалят болката и възпалението след интензивни упражнения.

Вижте и:⤵️
Червените боровинки и ядки за изящна коса и гладка кожа
Стресът съсипва здравето ни
Прогонете черните точки от гърба

Sending
Оценка
5 (2 гласа)
Тагове
Back to top button
Close
Close

Блокиране на рекламите

Моля подкрепете ни като изключите блокирането на рекламите